Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου: "Μετά τους 18αρηδες "κόβουν" και τους ετεροδημότες"Αυτό που συμβαίνει με τους Ετεροδημότες είναι σκάνδαλο, αντίστοιχο με αυτό με τους 18άρηδες, και μεγάλο.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

Η Τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κάλυμνο (ΟΜ) καταγγέλλει το σκάνδαλο σχετικά με το πού ψηφίζουν οι Ετεροδημότες της Καλύμνου. Δεχτήκαμε τα παράπονα ετεροδημοτών, οι οποίοι μας ανέφεραν τα εξής εξωφρενικά: Οι εκπαιδευτικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί μας (κάτοικοι Καλύμνου) αναφέρουν ότι, αν και είχαν κάνει τα χαρτιά τους για να ψηφίσουν στην Κάλυμνο ως ετεροδημότες στις Ευρωεκλογές, τώρα δεν ψηφίζουν εδώ. Τότε ψήφισαν εδώ, σε ειδικό τμήμα ετεροδημοτών που είχε συσταθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Τώρα ο Δήμος Καλυμνιών τους ενημέρωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στη Ρόδο, το οποίο μεταφράζεται σε έξοδα μετακίνησης και διαμονής, απαγορευτικά για πολλούς από αυτούς. Στην ουσία μεταφράζεται σε στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο λόγος που έκαναν τη μεταφορά των εκλογικών τους δικαιωμάτων ήταν ακριβώς για να μην μετακινηθούν. Αν ήταν να μετακινηθούν, θα προτιμούσαν να πάνε στις έδρες τους και όχι στη Ρόδο!

Η τρέλα όμως δεν σταματάει εδώ. Ορισμένοι παραμένουν ετεροδημότες Καλύμνου, άλλοι πάλι όχι. Πολλοί από αυτούς πρέπει να μετακινηθούν στην έδρα τους, ενώ δεν είχαν ζητήσει κάτι τέτοιο και ενώ δεν είχαν κάνει τίποτε διαφορετικό ως προς τις τυπικές διαδικασίες-αιτήσεις. Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών σε ορισμένα από τα ονοματεπώνυμα των ετεροδημοτών στο πεδίο «Πού ψηφίζω», αναγράφεται  με έντονα κόκκινα γράμματα το εξής:

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ψηφίζει ως ετεροδημότης διότι δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός (40) στην εκλ.περιφέρεια).

Ζητάμε:
Από τους Δήμους και το Υπουργείο Εσωτερικών να ρυθμίσουν το θέμα άμεσα, ώστε να ψηφίσουν οι εκπαιδευτικοί εκεί που ζουν, καθώς το επάγγελμά τους, τους υποχρεώνει συχνά να βρίσκονται κάθε χρόνο και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου