Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Και φέτος "Βενετία" η Κάλυμνος - Ως πότε αυτή κατάσταση;Αυτό που όλοι φοβόμασταν και κυρίως οι επιχειρηματίες του εμπορικού δρόμου αλλά και των πέριξ περιοχών, έγινε πραγματικότητα για μια ακόμη φορά.

Η σημερινή καταρρακτώδης βροχή, έδειξε πως η πόλη του νησιού (κυρίως), παραμένει ανοχύρωτη και άνθρωποι αλλά και περιουσίες είναι στο "έλεος του καιρού". 

Μια κατάσταση που κρατά χρόνια και ΚΑΝΕΙΣ μέχρι  σήμερα δεν έλαβε την "γενναία" απόφαση, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, που έχει πολλαπλές διαστάσεις και κυρίως οικονομικές, αφού προκαλούνται καταστροφές και επιπλέον πλήττεται η δοκιμαζόμενη εμπορική τάξη του νησιού. 

Η Δημαρχία Ρούσσου, που επί 8 χρόνια διοικούσε τον Δήμο και διαχειρίστηκε τεράστια κονδύλια από διάφορα προγράμματα που είχε πετύχει, δεν "άγγιξε" καν το θέμα. 

Η θητεία του Δ. Διακομιχάλη των 31/2 χρόνων, έκανε μια σημαντική προσπάθεια για σύνταξη μελέτης, μέσα από συνεργασία με Πανεπιστημιακό Φορέα, όμως δεν ευόδωσε, αφού έγινε καταγγελία και σταμάτησε εκεί το θέμα. 

Η νέα Δημοτική Αρχή, τόσο προεκλογικά όσο και από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ευθύνη του Δήμου, διατύπωσε σε όλους τους τόνους, πως πρωταρχικό της μέλημα είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρών και ειδικά στην περιοχή του εμπορικού κέντρου της Καλύμνου. 

Προχώρησαν σε μέτρα πρόληψης έγκαιρα, όπως καθαρισμό φρεατίων όμβριων υδάτων, αποφράξεις και άλλες ενέργειες, οι οποίες φυσικά δεν στόχευαν στην λύση του προβλήματος, αλλά στην μερική ανακούφιση. Η εικόνα που παρουσίασε η Πόθια σήμερα, έδειξε όμως πως όσες προσπάθειες κι αν γίνουν, είναι ανεπαρκείς μπροστά στο μέγεθος του προβλήματος. 

Η σημερινή νεροποντή, αλλά κυρίως ο φόβος και οι μνήμες από τις περσινές καταστροφές,  δείχνουν περίτρανα πως το ΠΡΩΤΟ έργο που πρέπει να θέσει σε άμεση προτεραιότητα η νέα Δημαρχία είναι οι παρεμβάσεις, για να περιοριστούν, αν όχι να εξαλειφθούν, οι πλημμύρες και οι συνέπειές τους. 

Θα ήταν παράλογο να απαιτήσει κανείς από μια Δημοτική Αρχή που έχει περίπου τρεις μήνες την ευθύνη του τόπου να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα. Όμως "έλαχε" στην Δημαρχία του Γιάννη Γαλουζή να το φέρει εις πέρας και θα είναι ένας από τους παράγοντες για τους οποίους θα "κριθεί" με το πέρας της πενταετίας. Έχουν μπροστά τους ένα έργο μεγάλο και πολυδάπανο, που όμως πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή και να μην μείνει στο επίπεδο των "σχεδίων επί χάρτου", γιατί οι περιουσίες και η ζωή των πολιτών, είναι πρωταρχικό μέλημα της τοπικής εξουσίας.
 (Φωτογραφίες από alithiafm.gr)

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου