Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσκληση για κατάθεση Αιτήσεων Αποδεσμευσης των ΑΦΜ λόγω ΔΗΦΟΔΩ από τον Δήμο Καλυμνίων

Ανακοίνωση δόθηκε από το γραφείο του Δημάρχου Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή, σχετικά με τους δημότες του νησιού, των οποίων έχουν δεσμευτεί οι Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου, λόγω οφειλών σε Δημοτικό Φόρο. 

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμιου ήλθε μετά την αντισυνταγματικότητα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., η οποία κρίθηκε από την ολομέλεια του Σ.τ.Ε. δειχνοντας πως  προχωρά σε ενέργειες ώστε να αποδεσμευτούν οι ΑΦΜ των επιχειρηματιών του νησιού, που είχαν "μπλοκαριστεί¨" από την ΔΟΥ, κατόπιν εντολής της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου. 

Αξίζει να επισημανθεί πως μέχρι σήμερα έχουν δεσμευτεί οι ΑΦΜ 980 επιχειρηματιών του νησιού, ένα υπερβολικό νούμερο, αν λάβει κανείς υπ' όψιν τα οικονομικά δεδομένα του νησιού και την δυσπραγία ντόπιων επιχειρήσεων.

Δεν γνωρίζουμε αν η πρόσκληση αυτή του Δήμου προς τους επιχειρηματίες, αποτελεί το αποφασιστικό βήμα για την άρση της δέσμευσης, αφού η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει την πορεία που θα ακολουθηθεί, με τις αιτήσεις που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι. 

Να σημειώσουμε πως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε., ο Δήμαρχος είχε ανακονώσει με σχετικό δελτίο τύπου, πως αποδέχεται την απόφαση και δεν προτίθεται να προβεί σε ενέργειες που θα έχουν σκοπό να την προσβάλουν, ούτε θα συμμετάσχει σε παρόμοιες διαδικασίες από άλλους φορείς.

"Παλμός της Καλλύμνου"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου