Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δήμος Καλυμνίων για κατάργηση ΔΗΦΟΔΩ: "Δεκτή η απόφαση για την κατάργηση του φόρου"Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου - Επικοινωνίας του Δήμου Καλυμνίων, μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε. για την αντισυνταγματικότητα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., γνωστοποιεί πως αποδέχεται την απόφαση και δεν προτίθεται να την "προσβάλει" νομικά.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου:

Κατόπιν της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η επιβολή του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ στην περιοχή μας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει μια σημαντική απώλεια εσόδων για τους Δήμους της περιοχής μας και συνακόλουθα για τον Δήμο της Καλύμνου.
Ωστόσο, σε μια περίοδο με τόσο έντονα σημάδια κρίσης, τα οποία εξουθενώνουν καθημερινά τους εμπόρους και επιχειρηματίες της περιοχής μας, η απόφαση αυτή έρχεται ως σημαντική ανακούφιση .
Ο Δήμος μας, ως εκ τούτου, δεν σκοπεύει να προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο αυτή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ούτε μεμονωμένα αλλά ούτε και συμμετέχοντας σε κοινές τέτοιου είδους δράσεις με άλλους Δήμους.
Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι από εμάς απολύτως σεβαστές και είμαστε πεπεισμένοι, ως Δημοτική αρχή, ότι πάντοτε υπάρχουν σημαντικές εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης, τις οποίες μένει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου