Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Στο 6% το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - Αποδοκιμασία ΓιούνκερΜε 6% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Palmos Anlysis για το Tvxs.gr, ενώ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η διαφορά με τη ΝΔ ανέρχεται στις 7,5 μονάδες. 

Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται οριακά αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ωστόσο περισσότερο ενισχυμένη εμφανίζεται η ΝΔ που φαίνεται να αυξάνει σημαντικά την συσπείρωσή της. 
Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το αν η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ωστόσο η πλειονότητα δηλώνει πως αν διεξαχθούν πρόωρες εκλογές τότε το καλύτερο θα είναι να προκύψει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Τι αναφέρουν οι πολίτες για το σενάριο Grexit, για το ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιπαρατεθεί αποτελεσματικότερα με την τρόικα ώστε να μην υπάρξουν νέα μέτρα, για τις πολιτικές παρεμβάσεις, όπως αυτή του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
 Μια ημέρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή και εν μέσω τρομολαγνικών σεναρίων από κυβέρνηση, και μέρος του εγχώριου και διεθνούς τύπου, η δημοσκόπηση της Palmos Anlysis για το Tvxs.gr που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου, δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με περίπου 6% έναντι της ΝΔ. 
Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της Palmos Analysis (24-27 Νοεμβρίου) για την πρόθεση ψήφου που ήταν 10 μονάδες. 
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 21,9%, η Χρυσή Αυγή 5,6%, το ΚΚΕ 4,7%, το Ποτάμι 4,3%, το ΠΑΣΟΚ 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,4%. Άλλο κόμμα απαντάει το 4,1%. 
Το 12,6% των πολιτών απαντάει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει και το 3,2% απάνταει Δεν ξέρω – Δεν απαντώ. 2,1% δηλώνουν πως θα ρίξουν λευκό ή άκυρο, ενώ το 3,7% απαντάει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει.
verena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου