Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Υποψηφιότητα Γιώργου Κασσάρα στις 25 Ιανουαρίου - Η ώρα της ΚαλύμνουΗ υποψηφιότητα του συμπατριώτη μας και πρώην βουλευτή Γιώργου Κασσάρα με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα, όλα δείχνουν πως πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Αυτό που ήταν γνωστό εδώ και καιρό φαίνεται να έχει "κλειδώσει"  και ο Γ. Κασσάρας θα διεκδικήσει μια από τις βουλευτικές έδρες στον νομό, εκπροσωπώντας φυσικά και την Κάλυμνο, η οποία δείχνει πλέον πως μπορεί, μετά από χρόνια, να έχει την δική της εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο.

Ο Καλύμνιος πολιτικός, έχει ταχθεί εδώ και χρόνια στο αντιμνημονιακό μέτωπο και με συνέπεια υπηρέτησε την υπόθεση της ανατροπής.

Τους λίγους μήνες που βρέθηκε στο κοινοβούλιο, μέσα στην πλέον δυσμενή συγκυρία για την χώρα, αγωνίστηκε για τα δίκαια των νησιών και της Καλύμνου, χωρίς τις αναχρονιστικές προβολές και τα "κατόπιν ενεργειών μου", στοχεύοντας μόνο στην ανακούφιση της καθημερινότητας των νησιωτών.

Μετά την διαγραφή του για την μη ψήφιση του δευτέρου μνημονίου, συμπαρατάχθηκε και στήριξε τις κοινωνικές δυνάμεις που αντιτάσσονταν την πολιτική της πλέον σκληρής λιτότητας που εφαρμόστηκε ποτέ.

Τάχθηκε στο πλευρό των προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων στην περιοχή, οι οποίες έδωσαν το αγώνα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ενάντια στην υποβάθμιση και εγκατάλειψη των νησιών μας και αγωνίστηκε για την επικράτηση των αριστερών ψηφοδελτίων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοπορία της πολιτικής σκηνής στην χώρα.

Σήμερα ξεκινά ένας μακρύς αγώνας για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του λαού μας, για την στήριξη των νησιών και την επιβίωσή τους και για την Κάλυμνο, που βρίσκεται στην πλέον δυσμενή θέση με μια οικονομία που έχει χάσει κάθε δυναμική και επιπλέον αιμορραγεί από την βαθειά ανεργία και την συνεχιζόμενη μετανάστευση.

Το νησί μας για δεκαετίες βρέθηκε να είναι σε μια μειονεκτική θέση και σήμερα έχει την δυνατότητα να ισχυροποιήσει την θέση του στην περιοχή μας και να έχει μια δυναμική εκπροσώπηση σε κεντρικό επίπεδο, στο πρόσωπο του συμπατριώτη μας Γιώργου Κασσάρα, που μπορεί να δώσει στην περιοχή την ελπίδα για ανάπτυξη.

Είναι καιρός η Κάλυμνος να ξεφύγει από τις παλιοκομματικές νοοτροπίες και τους παραγοντισμούς, που χρόνια καλλιέργησαν οι "ντόπιες αναχρονιστικές αντιλήψεις" και τα "τοπικά συμφέροντα" που στήριξαν πολιτικές, οι οποίες δεν υπηρετούσαν την ανάδειξη των παραγωγικών δυνατοτήτων και της δυναμικής του νησιού, αλλά δημιουργούσαν κομματικά και ρουσφετολογικά κατεστημένα, αδιάφορα για την προοπτική του τόπου.

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου