Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

"Μπλόκο" στην "αξιολόγηση" και στην διάλυση του Δημόσιου Σχολείου από τους Δασκάλους της ΚαλύμνουΜε αγωνιστική κινητοποίηση απάντησαν οι δάσκαλοι της Καλύμνου στην αξιολόγηση των διευθυντών Α/βάθμιας εκπαίδευσης διά ... τηλεδιασκέψεως, που επιχειρήθηκε σήμερα το πρωί.

Σήμερα Τετάρτη 26 Νοεμβρίου είχε προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη και συζήτηση εργασίας των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων Καλύμνου με τον Προϊστάμενο της Α΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, στα πλαίσια της "προαξιολογικής διαδικασίας", στον χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου "Μανιάειο", η οποία τελικά δεν έγινε μετά από δυναμική παρέμβαση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Περιφ. Καλύμνου και της συμπαράστασης του συνδικαλιστικού οργάνου των Καθηγητών (Β' ΕΛΜΕ).

Η παρουσία των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη, αφού είχε προγραμματιστεί και στάση εργασίας, οι οποίοι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο, πως δεν αποδέχονται την αξιολόγηση, που ουσιαστικά αποτελεί "διάλυση" του Δημόσιου Σχολείου, όπως ανέφερε και το κεντρικό πανό που είχαν αναρτήσει στην είσοδο, ενώ δεδομένη ήταν η συμπαράσταση στους "υπό αξιολόγηση" διευθυντές συναδέλφους τους.

Οι εκπαιδευτικοί είναι στις "επάλξεις", έτοιμοι να αγωνιστούν ενάντια στα σχέδια διάλυσης του δημόσιου σχολείου, στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης συνολικά, στο κλείσιμο σχολικών μονάδων και στην συνεχιζόμενη "σαρδελοποίηση" των μαθητών σε υπεράριθμα τμήματα. 

Είναι ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που ανοίγουν τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, απαξιώνοντας το δημόσιο σχολείο, που σήμερα αγωνίζεται να επιβιώσει με τεράστια κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με εξαθλιωμένους οικονομικά δασκάλους που παλεύουν  να μορφώσουν τα παιδιά, ενώ οι "εγκέφαλοι" της κεντρικής εξουσίας καταστρώνουν σχέδια για "εθελοντική εργασία" και εγκλωβισμό των εκπαιδευτικών στις ουρές του σύγχρονου εργασιακού δουλεμπόριου. 

Η απάντηση θα δοθεί αύριο στην γενική απεργία, όπου προβλέπεται να έχει μεγάλη συμμετοχή.
Τέλος να σημειώσουμε πως η απάντηση του Υπουργείου στην ματαίωση των "προαξιολογικών διαδικασιών" ήταν πως αυτές θα γίνουν τηλεφωνικώς .... και μάλιστα έχει αποσταλεί και σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα για την όλη διαδικασία, το οποίο παραθέτουμε πιο κάτω:
(Φώτο kalymnos-news.gr)
Τμήμα του email που κυκλοφόρησε και καλεί σε αξιολόγηση μέσω τηλεφώνου:
[ ….2. Όσοι-ες επιθυμούν, μπορούν να προβούν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τ… Σχολικ.. Σύμβουλο, την Τρίτη 25-11-2014 ,  στο τηλέφωνο τ… Σχολι.. Συμβούλου της ..ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής,
210-86……, ως εξής:     Ώρα 10:00- 11.30, οι Δ/ντές-ντριες των …….,…………. Δημοτικών Σχολείων Αθηνών(κλήση ανά 20λεπτο με τη σειρά που παρατίθενται πιο πάνω). Ώρα 11:30- 13.00, οι Δ/ντές-ντριες των ……………. Δημοτικών Σχολείων Αθηνών
( κλήση ανά 20λεπτο με τη σειρά που παρατίθενται πιο πάνω). Ώρα 13:00-14.30, οι Δ/ντές-ντριες των …..
…….. Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, και του ………(κλήση ανά 20λεπτο με τη σειρά που παρατίθενται πιο πάνω).
 ………………..     ………………………………….
Σχολικός   Σύμβουλος 

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου