Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Με Αριστοφάνη "απέναντι" στα παιδιά η Γεωργία ΗρακλήΜια "τολμηρή βουτιά" ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Γεωργία Ηρακλή, η αφηγήτρια παραμυθιών που ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο τον κόσμο της φαντασίας και του ονείρου, μέσα από την αφήγηση, τον ήχο, την κίνηση και την θεατρική απόδοση.

Αυτή τη φορά θα "ανοίξει" το ταλέντο της μπροστά στα παιδιά με διασκευασμένες αφηγήσεις του Αριστοφάνη, του κωμικού που συγκλόνισε την Αθηναϊκή κοινωνία της εποχής του και μέχρι σήμερα διατηρείται ολοζώντανος ο καυστικός του λόγος, "σοκάροντας" την υποκρισία των "ηθών" και αφυπνίζοντας συνειδήσεις.
Θα είναι μια "τολμηρή" προσέγγιση να σταθεί απέναντι σε παιδιά του Δημοτικού και να "ντύσει" με φωνή και μουσική τον "Πλούτο" και τις "Όρνιθες" του μεγάλου κωμικού, στην οποία θα έχει αρωγούς την τέχνη της, αλλά και τα διασκευασμένα για παιδιά κείμενα της Κατερίνας Ζαραμπούκα. Η δράση θα είναι στα πλαίσια της Θεατρικής Παιδείας, με την καθοδήγηση της θεατρολόγου Όλγας Μπατζέλα, που διδάσκει στα Δημοτικά του νησιού την θεατρική τέχνη.
Η ποιότητα της Γεωργίας, που έχει δείξει μέχρι σήμερα την συνέπεια και το ταλέντο της και η παρουσία της Όλγας, σίγουρα "προμηνύουν" ένα καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό αποτέλεσμα για τα παιδιά της Καλύμνου, που θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τον μεγάλο "παραμυθά της κοινωνικής πραγματικότητας", τον Αριστοφάνη, που "τρομάζει" τις ψυχές των διαχρονικών εχθρών κάθε λαού και "αναστατώνει" τον λήθαργο των εφησυχασμένων συνειδήσεων.
"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου