Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Μ. Κόνσολας: "Ανάγκη η άμεση κάλυψη των κενών στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ρόδου και Καλύμνου"Την ανάγκη στελέχωσης των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ρόδου και Καλύμνου, επεσήμανε με σχετική ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας. 

Είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές που σχετίζονται με την ειδική αγωγή και συγκεκριμένα το Κέντρο Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.). Η σημασία του είναι μεγάλη στον χώρο της εκπαίδευσης, αφού στοχεύει στην διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών και την διευκόλυνση της παρεχόμενης προς αυτά παιδείας.  

Η παρέμβαση του Μ. Κόνσολα, έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την εκπαίδευση γενικότερα και για την ειδική αγωγή ειδικότερα, αφού παρατηρείται σοβαρή υποστελέχωση των εκπαιδευτικών δομών και η ανάγκη για κάλυψη των κενών, πρέπει να αποτελέσει επιδίωξη πρώτιστης σημασίας, ειδικά από πολιτικούς, όπως ο βουλευτής Δωδεκανήσου, που προέρχονται από αυτό τον χώρο. 

Την κάλυψη των στοιχειωδών κενών ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα  ΚΕΔΔΥ των δύο νησιών, ζητά από τον υπουργό και αναφέρεται συγκεκριμένα στις θέσεις ενός λογοθεραπευτή για τη Ρόδο και ενός δασκάλου Ειδικής Αγωγής, ενός φιλολόγου ειδικής αγωγής και ενός λογοθεραπευτή για την Κάλυμνο.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή Δωδεκανήσου:

"Παλμός της Καλύμνου"

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Κάλυψη των κενών θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ρόδου και Καλύμνου»

Κύριε Υπουργέ,

Η ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών που σχετίζονται με την ειδική αγωγή και τη στήριξη των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, επιβάλλει την ενίσχυση των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.
Τα Κέντρα Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης της Ρόδου και της Καλύμνου επιτελούν σημαντικό έργο, καλύπτοντας τις ανάγκες μιας μεγάλης, γεωγραφικά, περιοχής.
Απαιτείται η κάλυψη των λειτουργικών κενών και η άμεση ενίσχυσή τους, με ειδικό επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.
Απαιτείται η τοποθέτηση στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ρόδου, τριών ψυχολόγων, δύο κοινωνικών λειτουργών και ενός λογοθεραπευτή για την κάλυψη των αναγκών του σχολικού έτους 2014-2015. Αναφορικά με το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Καλύμνου πρέπει να τοποθετηθούν ένας δάσκαλος ειδικής αγωγής, ένας φιλόλογος ειδικής αγωγής και ένας λογοθεραπευτής.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
             1.     Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό των ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ρόδου και Καλύμνου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου