Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Μια διάκριση για ένα "Μονόευρο"Διακρίσεων συνέχεια για τον Γιώργο Τυρίκο - Εργά, τον συγγραφέα, λαογράφο και "παραμυθά"  από την Κάλυμνο.

Το πολύπλευρο ταλέντο του Γιώργου, που πρόσφατα έτυχε διεθνούς διάκρισης με την συλλογή του «Αυλητής και Παππουλάνθρωπος: Θρύλοι και Ξωτικά του Αιγαίου», έχει πλέον καταξιωθεί και δεν μας εκπλήσσει η νέα αναγνώριση που έλαβε για την νουβέλα του "Το Μονόευρο", από τις εκδόσεις "Ακτίς".
Μια νουβέλα που αφηγείται την παράξενη ιστορία ενός δεκανέα που μπορεί να βγάζει κάθε φορά από την τσέπη του παντελονιού της υπηρεσίας του ένα μονόευρο, μέχρι που ο θησαυρός αυτός μετατρέπεται σε κατάρα.
Το βιβλίο αυτό του Γιώργου, διακρίθηκε στον 30ο Διαγωνισμό "Σικελιανά" που διοργανώνει το "Καφενείο των Ιδεών", ανάμεσα σε 293 βιβλία και αξιολογήθηκε μέσα στα καλύτερα.
Είναι πλέον μια προσωπικότητα που καθιερώθηκε στον χώρο των γραμμάτων και το πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο με μέλλον, που είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει να "παράγει" πνευματικό έργο, σε πείσμα των καιρών και των αντιλήψεων της σύγχρονης εποχής.
"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου