Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ την διεξαγωγή συζήτησης για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στην ΕυρωβουλήΟι αντιπροσωπείες στο Ευρωκοινοβούλιο  των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (Ελιά) και ΠΟΤΑΜΙ, καταψήφισαν την πρόταση για διεξαγωγή δημόσιας ακρόασης σχετικά με τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.

Η πρόταση τέθηκε από τον ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ Ν. Μαριά, που  είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί δημόσια ακρόαση υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών, προκειμένου να γίνει γνωστό το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων στους ευρωβουλευτές, στα ΜΜΕ και στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.
Όταν η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 7 Οκτωβρίου, υπερψηφίστηκε μόνο από την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά και τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές, στους οποίους ανήκει ο Ν. Μαριάς.
Την πρόταση καταψήφισαν η Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συμμετέχει η Ν.Δ., η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, όπου συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.
Στη συνέχεια, ο Ν. Μαριάς ζήτησε να τεθεί η πρότασή του σε ανοιχτή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών, ώστε να διαφανεί δημοσίως η θέση κάθε πολιτικής ομάδας και κάθε ευρωβουλευτή. Αποτέλεσμα ήταν να αλλάξουν στάση τα μνημονιακά ευρωπαϊκά κόμματα – προκειμένου να μην εκτεθούν δημοσίως - που δέχθηκαν να μείνει ανοιχτό το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής.
Ξεκάθαρα πλέον τα Μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης, με τον ουραγό τους,  υπακούουν στις εντολές των "ομάδων" τους στο ευρωκοινοβούλιο,  ακόμη και σε θέματα υψίστης εθνικής σημασίας, αφού δεν αφορά μόνον το θέμα των αποζημιώσεων αλλά και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.
(Πληροφορίες και Φώτο από  grafida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου