Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση από τον Χρ. Κάσδαγλη του "Ημερολόγιου ενός ανέργου" στην ΚωΤην Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί στην Κω το βιβλίο του Χριστόφορου Κάσδαγλη, "Το Ημερολόγιο Ενός Ανέργου", ένα έργο που περιλαμβάνει αληθινές προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που ζουν το δράμα της ανεργίας και αυτό αποτέλεσε την  βασική πρώτη ύλη, για το νέο αυτό δημιούργημα του συγγραφέα. 

Πρόκειται για 155 +1 ιστορίες τις οποίες κατέθεσαν άνεργοι στον ιστότοπο imerologioanergou.gr,  μαζί με συνδετικά κείμενα του συγγραφέα. 

Στο βιβλίο, έχουν επιλεγεί αντιπροσωπευτικές ιστορίες, που κυριολεκτικά τρομάζουν με την δύναμη της αλήθειας που κρύβουν.
Γονείς που ψάχνουν τα “ξεχασμένα κέρματα να πάρουν ψωμί”, γυναίκες που έκανα περικοπή όχι μόνο στα έξοδα αλλά “και στην πιθανότητα ενός παιδιού”, την 39χρονη πολιτική μηχανικό που “σκοτώνει το σπίτι της” ή την Χ. Αν. που στενοχωριέται να βλέπει “τα σκισμένα παπούτσια του γιού” της ή για τα άνεργα αδέλφια που λένε “ευτυχώς δεν ζει ο πατέρας να μας δεί” ή για τον 62χρονο, με το έμφραγμα που του ζητάνε διχίλιαρα για τα χειρουργεία.

Η παρουσίαση στην Κω θα γίνει στον χώρο του Βιβλιοπωλείου ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ - Ν. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ στις 8 μ.μ., σε μια συνεργασία των Εκδόσεων Καστανιώτη και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κω, ενώ θα μιλήσουν για το βιβλίο  οι Κώστας Αρβανίτης, Διευθυντής του ραδιοσταθμού "105,5 στο Κόκκινο", Ηλίας Καματερός, αρχιτέκτονας και την παρουσίαση θα κάνει ο ίδιος ο συγγραφέας. Τον συντονισμό της παρουσίασης θα έχει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατσαβάρος

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Χριστόφορος Κάσδαγλης, σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και έχει δουλέψει σε εφημερίδες, σε περιοδικά, στο ραδιόφωνο και στο ίντερνετ. Eίναι συντονιστής του thepressproject.gr. Επίσης, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας “Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης” και συντονιστής του κοινωνικού και ιντερνετικού πρότζεκτ imerologioanergou.gr

(Σχετικά με τον ιστότοπο  imerologioanergou.gr, να αναφέρουμε πως είναι  ένα πρωτότυπο διαδικτυακό εγχείρημα,  το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Κάσδαγλης  πριν από ένα χρόνο, με στόχο να σπάσει το ταμπού της σιωπής που υπάρχει στην Ελλάδα γύρω από την ανεργία, παρότι το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις)

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου