Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Με λίγες «εκπλήξεις» η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Δημοτικής Αρχής ΚαλύμνουΛίγες αλλά «τρανταχτές» εκπλήξεις επεφύλασσε η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Δημοτικής Αρχής από τον Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή.


Σήμερα το πρωί στις 11:00, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου, που αντικείμενο της είχε την ανακοίνωση των στελεχών που θα απαρτίζουν την νέα Δημοτική Αρχή.

Έτσι από την 1η Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Γαλουζής θα αναλάβει την διοίκηση του Δήμου της Καλύμνου, πλαισιωμένος από στελέχη ικανά, στα οποία κατανεμήθηκαν οι αρμοδιότητες και θα είναι έτοιμα, άμα την αναλείψει, να επιδοθούν στο δύσκολο έργο μιας μακράς δημοτικής περιόδου, διάρκειας πέντε ετών.

Αναμενόμενα ήταν τα στελέχη που ανακοινώθηκαν από τον νέο Δήμαρχο, πλην μιας εξαιρέσεως, αυτής της στελέχωσης της ΑΝΕΚ, όπου παρά τις δηλώσεις του ιδίου του Γ. Γαλουζή, που έγιναν αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας του Δήμου ορίστηκε ο Γιάννης Διαμαντής.

Ήταν η «μεγάλη έκπληξη» κατά την συνέντευξη του Δημάρχου και όλων τα βλέμματα στράφηκαν στον Γ. Διαμαντή, που θα αναλάβει το «φορτίο» της ΑΝΕΚ, με πολλά «μποφόρ»,  όπως το «φέσι» του μισού εκατομμυρίου περίπου από τον πράκτορα επί δημαρχίας Ρούσσου, τα αναπάντητα ερωτήματα με τις μηχανές του «Ν. Κάλυμνος» και φυσικά το πόρισμα του ορκωτού λογιστή και τις παραπομπές στην δικαιοσύνη των προκατόχων του από τον σημερινό πρόεδρο Γιώργο Θανάτση.

Ο Γιώργος Τρικοίλης, μέχρι πρότινος ανακοινωθείς ως πρόεδρος της ΑΝΕΚ,  ορίστηκε αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Καθαριότητας. Η νέα Δημοτική Αρχή, έχει απέναντί της ένα πολύ δύσκολο έργο σε σχέση με την καθαριότητα και την καθημερινότητα.

Τόσο η Δημαρχία Διακομιχάλη όσο και εκείνη παλιότερα του Γ. Ρούσσου, στον τομέα αυτό «έμειναν μετεξεταστέοι». Ο μεν δεύτερος είχε επιδοθεί σε «πειράματα» με τα περιβόητα «μικτά σχήματα» με τους ιδιώτες και το αποτέλεσμα ήταν οικτρό ενώ η Κάλυμνος «φεσώθηκε» για τα καλά και επιπλέον παρέμενε βρώμικη και ο δε πρώτος και απερχόμενος δήμαρχος, αφού παρέλαβε μια διαλυμένη Υπηρεσία Καθαριότητας, «έχασε το παιχνίδι» στον τομέα αυτό … κατά κράτος!

Το δύσκολο έργο της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ, ανατέθηκε από τον Δήμαρχο στον Μικέ Ρήγα, ο οποίος είναι υπάλληλος της εταιρείας και μάλιστα υπήρξε και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ αυτής. Αυτό δείχνει πως ο Δήμαρχος επέλεξε για την δύσκολη αυτή αποστολή έναν άνθρωπο που γνωρίζει «εκ των έσω» τα πράγματα στην εταιρεία, που δεν περνά και την καλύτερή της περίοδο, από οικονομικής πλευράς, αφού γνωστές είναι «οι πληγές» που δυσκολεύουν την πορεία της.

Ομολογουμένως έχει χαρακτηριστεί απ’ όλους ως η «καυτή πατάτα» για την νέα ΔΑ και ήδη απασχόλησε την επικαιρότητα η πολιτική που θα ακολουθήσει η Δημαρχία Γαλουζή, αφού ο τελευταίος αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε ένα «Plan B’», που αφορά και την περίπτωση ενσωμάτωσης της εταιρείας στον Δήμο.

Τον «άχαρο» ρόλο του Προέδρου του ΔΣ, που από την νέα περίοδο θα το διευθύνει, ανατέθηκε, όπως ήταν γνωστό εδώ και καιρό, στον Γιώργο Ψαρά, έναν έμπειρο δ.σ. που εκλέγεται εδώ και δεκαετίες και έχει εμπειρία στην θέση αυτή. Επιπλέον ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ, διαθέτει και ένα επιπλέον «ατού» και αυτό είναι το γεγονός ότι γνωρίζει τους «παλιούς» συμβούλους της αντιπολίτευσης, άρα θα μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του σώματος αλλά και τις όποιες εντάσεις προκύψουν!

Ο «τσάρος» των οικονομικών του Δήμου, θα είναι ο Γιάννης Γαλιμητάκης, ένα στέλεχος που διαθέτει εμπειρία στην διοίκηση και στα οικονομικά, ενώ πρέπει να σημειωθεί και το ότι είναι συνταξιούχος και διαθέτει χρόνο για να ασκήσει τα καθήκοντά του, αφού εκτός των άλλων θα έχει και την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου.

Ο ίδιος ο Γ. Γαλουζής θα είναι ο υπεύθυνος της περιβόητης «ΑΕ Καθαριότητας», που κάποτε είχε χαρακτηριστεί και από την παράταξή του αλλά και από άλλου ως «πλυντήριο» …

Γενικότερα διαπιστώνουμε πως ο Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής, δείχνει να έχει πετύχει στην σύνθεση μιας ομάδας, που έχει όλα τα προσόντα να είναι επιτυχημένη και να στηρίξει τον ίδιο στην προσπάθεια που θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου μήνα και θα διαρκέσει πέντε δύσκολα χρόνια.

Έχει μπροστά του πολλά «στοιχήματα» στα οποία πρέπει να πετύχει, γιατί είναι αποδεκτό απ’ όλους πως η Κάλυμνος δεν μπορεί και δεν πρέπει να χάσει άλλες ευκαιρίες, ενώ θα πρέπει να φέρει την «νέα αποχή» στο νησί, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά. Παράλληλα διαπιστώνουμε πως ο Γ. Γαλουζής εν όψει της ανάληψης της Δημαρχίας, έχει αξιοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό στελεχών (και όχι μόνο), στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν αρτιότερη λειτουργία της ΔΑ.

Ακολουθεί η σύνθεση της νέας ΔΑ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από τον ίδιο τον νέο Δήμαρχο:

«Παλμός της Καλύμνου»

ΣΥΝΘΕΣΗ  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
1. ΓΑΛΗΜΙΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ---Οικονομικά / Διοίκηση
2. ΖΑΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ----Τεχνικές Υπηρεσίες /   Προγραμματισμός/ Ανάπτυξη
3. ΤΡΙΚΟΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ---Καθημερινότητα/ Καθαριότητα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΨΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  :ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑΚ :  ΡΗΓΑΣ ΜΙΚΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ :
ΤΗΛΙΑΚΟΣ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Α.Ε ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ : ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΑΝΕΚ:  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ,ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ , ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ :ΜΑΓΚΟΥΛΙΑΣ ΠΟΘΗΤΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ,ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ :
ΠΑΛΑΜΑΡΙΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΦΡΑΤΖΗΣ ΝΕΣΤΩΡ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΡΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΚΑΙ  ΕΜΠΟΡΙΟΥ :  ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ : ΚΟΡΦΙΑΣ  ΣΕΒΑΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ :
ΠΛΑΤΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:
ΤΗΛΙΑΚΟΣ   ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Α/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
ΠΛΑΤΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ   Β/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ :
ΜΑΓΚΟΥΛΙΑΣ ΠΟΘΗΤΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  ΜΕΛΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ - ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ  ΣΤΑΘΜΟΣ  : ΦΡΑΤΖΗΣ ΝΕΣΤΩΡΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ:  ΒΑΛΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ  ΚΑΙ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ :    ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ :  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ :  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ  ΜΑΡΙΑ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΟΡΦΙΑ  ΚΑΛΟΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου