Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

ΟΑΕΔ ακούσαμε αλλά … δεν τον είδαμε ποτέΉταν Φεβρουάριος του 2014, όταν δεχθήκαμε μιαν είδηση γεμάτοι ανακούφιση, η οποία αφορούσε την έναρξη λειτουργίας του περιβόητου γραφείου ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο, με αυτόνομη μορφή, ως υπηρεσία πλέον του Υπουργείου Εργασίας και το τέλος στην «ερμαφρόδιτη» κατάσταση του ανταποκριτή και τις τεράστιες δυσλειτουργίες αλλά και την απέραντη ταλαιπωρία των Καλύμνιων, που έπρεπε να περιμένουν να έλθει η απάντηση των υποθέσεών τους από την υπηρεσία στην Κω ή να ταξιδέψουν στο απέναντι νησί.


Ανακούφιση αφού μετά από την απόφαση του 1988 για την λειτουργία του ΟΑΕΔ στο νησί, επιτέλους και διά στόματος της Δημοτικής Αρχής, ανακοινώνονταν πως η ταλαιπωρία έπαιρνε τέλος.

Είχαμε νιώσε επιπλέον ανακούφιση όταν ανακοινώθηκε, γιατί ήταν η περίοδος που αναρτήθηκε στην σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, το ΚΛΕΙΣΙΜΟ της ΕΦΟΡΙΑΣ στην Κάλυμνο, παρά τις «ρητές» διαβεβαιώσεις για το αντίθετο,  τόσο του φίλου του Δημάρχου και ενός εκ των τριών που αποτελούσαν την τότε κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλου, όσο και του τρίτου εκ των συγκυβερνούντων Φ, Κουβέλλη, αφού είπαμε πως τουλάχιστον θα μας «δίνανε» τον ΟΑΕΔ, αλλά που!

Μάλιστα με σχετικό δελτίο της 24ης Φεβρουαρίου, το γραφείο τύπου της παράταξης της απερχόμενης ΔΑ,  γνωστοποιούσε την έναρξη λειτουργίας του ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο και ως ημέρα όριζε την 26η Φεβρουαρίου 2014. Το σχετικό δελτίο τύπου ανέφερε πολύ χαρακτηριστικά τα εξής: Τώρα πια δε χρειάζεται ούτε μετάβαση στην Κω, ούτε αποστολή οιουδήποτε εγγράφου εκεί. Το γραφείο θα λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα ενσωματωμένο στη γενική  δομή του ΟΑΕΔ.  

Έκτοτε πέρασε ο καιρός και η λειτουργία του ανταποκριτή συνεχιζόταν ενώ κανείς δεν έβλεπε να αναρτάται κάπου ταμπέλλα με τα όσα ανέφερε το δελτίο. Ήλθαν οι δημοτικές εκλογές τον Μάιο  του 2014 και από την προεκλογική εξέδρα ο απερχόμενος δήμαρχος, παρουσιάζοντας το έργο του για τα τριάμισι  χρόνια που ήταν στο τιμόνι του δήμου, ανάμεσα στ’ άλλα συμπεριελάμβανε και το επίτευγμα της λειτουργίας του Γραφείου (αυτόνομου) ΟΑΕΔ στο νησί.


Όμως ΟΑΕΔ ακούγαμε αλλά … ΟΑΕΔ δεν βλέπαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου