Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου … πλην Διακομιχάλη! (φώτο - ρεπορτάζ)Όπως είχε οριστεί από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ορκωμοσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα ασκήσει την διοίκηση στο νησί της Καλύμνου, για τα επόμενα πέντε χρόνια, από την 1η Σεπτεμβρίου.


Μια τελετή με λιτό χαρακτήρα και χωρίς περιττούς πανηγυρισμούς, κατά την οποία δόθηκε απ’ όλους το στίγμα της επόμενης δημοτικής περιόδου, που δεν είναι άλλο από την προσπάθεια να ξεπεράσει η Κάλυμνος τα μεγάλα προβλήματα, που χρόνια
αναζητούν επίλυση.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσίου και με την παρουσία πλήθος κόσμου, έγινε η ορκωμοσία των δ.σ. … πλην της παράταξης Διακομιχάλη, για την απουσία της οποίας διαβάστηκε επιστολή που στάλθηκε από τον τελευταίο,στην οποία αιτιολογεί την απουσία του. 


Γ. Γαλουζής: «Ομόνοια, σύμπνοια και αγώνας για επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού» - «Θα αγωνιστούμε όχι για τις επόμενες εκλογές,  αλλά για τις επόμενες γενιές»

Αυτό τόνισε και ο  Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής στην ομιλία του, αφού απευθύνθηκε τόσο στους νέους δημοτικούς συμβούλους όσο και στον κόσμο που είχε πλημμυρίσει στην κυριολεξία την αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ και επεσήμανε την ανάγκη για συνεχή προσπάθεια, συνεργασία και κυρίως διαφάνεια.


Αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες της πολιτικής που θα
ασκήσει η νέα Δημοτική αρχή και τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, θα φανούν άξιοι της εμπιστοσύνης του Καλυμνιακού λαού. Διατύπωσε σε όλους τους τόνους πως θα επιδιώξει την συνοχή και την σύμπραξη όλων των συμβούλων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάθε ένας δ.σ. θα είναι συναγωνιστής στην προσπάθεια να βγει η Κάλυμνος από το τέλμα και να οδεύσει προς την ανάπτυξη.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Γ. Γαλουζής, διατύπωσε προς τους παραβρισκόμενους πως η πόρτα του γραφείου του Δημάρχου θα είναι ανοικτή στην κοινωνία και επεσήμανε με ιδιαίτερο τόνο πως «Η νέα Δημοτική Αρχή θα αγωνιστεί όχι για τις επόμενες εκλογές,  αλλά για τις επόμενες γενιές». 


Μαστροκούκος – Μαύρος - Χούλλης: «Έτοιμοι για μια δημιουργική αντιπολίτευση»

Οι επικεφαλείς της μείζονος αλλά και της δεύτερης και τρίτης  ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαστροκούκος, Γιώργος Μαύρος και Σάκης Χούλλης, ήταν ξεκάθαροι στις ομιλίες τους, πως με την παρουσία τους θα συνεισφέρουν στα μεγάλα προβλήματα του νησιού και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα είναι δημιουργικοί και μέσα από μια εποικοδομητική  αντιπολιτευτική παρουσία. 


Παρόντες πρώην και νυν βουλευτές και πρώην δήμαρχοι

Οι πρώην Δήμαρχοι Μιχάλης Ζαϊρης και Γιώργος Ρούσσος, τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή της ορκωμοσίας, ενώ παρόντες ήταν και οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη (ανεξάρτητη πλέον) και ο Βασίλης Υψηλάντης (ΝΔ), καθώς και ο πρώην βουλευτής
του νομού και συμπατριώτης μας Γιώργος Κασσάρας. Τόσο οι εν ενεργεία βουλευτές όσο και ο πρώην Γ. Κασσάρας, απευθύνθηκαν στο νέο ΔΣ και στους παρευρισκόμενους και τόνισαν πως από την θέση τους θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια που θα καταβάλει η νέα Δημοτική Αρχή, για να πετύχει την ανάπτυξη της Καλύμνου.Άπαντες παρόντες πλην της παράταξης Διακομιχάλη.

Τόσο ο απερχόμενος Δήμαρχος όσο και οι δύο σύμβουλοι της παράταξής του που θα πλαισιώσουν τα έδρανα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν παραβρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας. Την απόφασή τους αυτή γνωστοποίησαν στον Δήμαρχο Γ. Γαλουζή και κοινοποίησαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση, με επιστολή στην οποία εξηγούν τους λόγους της απουσίας τους.

Οι αιτιάσεις από πλευράς του Δ. Διακομιχάλη έκαναν μνεία στο γράμμα του νόμου, αλλά προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην κατάμεστη αίθουσα  η ουσία της απουσίας από την τόσο σημαντική στιγμή, μια στάση που χαρακτηρίστηκε ως έλλειψη  πολιτικής μεγαλοψυχίας.

Να σημειώσουμε πως όφειλε ο απερχόμενος δήμαρχος, ανεξάρτητα από την όποια διαφωνία του, να παραστεί με τους συμβούλους του και να τιμήσει την ιστορική στιγμή για το νησί, ως ο πολιτικός που για σχεδόν 12 χρόνια υπήρξε ο άνθρωπος που η Κάλυμνος του είχε εμπιστευτεί την ηγεσία αυτού του τόπου.
(Ακολουθούν φώτο με τους νεορκισθέντες Δημοτικούς Συμβούλους)


«Παλμός της Καλύμνου»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου