Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Οι εισακτέοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Καλύμνου86 υποψήφιοι των λυκείων της Καλύμνου, που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του περασμένου Μαΐου, εισάγονται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από το 1ο Γενικό Λύκειο οι εισακτέοι είναι 38, από το 2ο ΓΕΛ είναι 22 και από το ΕΠΑΛ 26 υποψήφιοι, που  εισάγονται στα ΤΕΙ

«Σφαγή» παρατηρήθηκε στις υψηλές σχολές, όπως ιατρική, νομική και πολυτεχνικές, όπου μαθητές με αρκετά υψηλή βαθμολογία, δεν κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη τους επιλογή.

Γενικότερα έχουμε μείωση των εισακτέων από το νησί στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και κυρίως της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά στο νησί, αλλά και της αθρόας πλέον μετανάστευσης προς το εξωτερικό.

Ο «Π.τ.Κ.» εύχεται στους εισακτέους καλή συνέχεια και να έχουν πάντα επιτυχίες στην νέα πορεία που αρχίζει αυτούς. Όσοι έμειναν εκτός σχολών, πρέπει να γνωρίζουν πως ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος και οι δυνατότητες για μια καλύτερη μοίρα, δεν σταματά αλλά συνεχίζεται. 

Συγχαρητήρια γενικότερα αξίζουν σε όλα τα παιδιά που βίωσαν, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, αυτή την τόσο ψυχοφθόρα εμπειρία και πάλεψαν με αξιοπρέπεια, μέσα σε συνθήκες τρομερά δύσκολες,  για το μέλλον που τους ανήκει.

Ακολουθεί ο πίνακας με τους εισακτέους των λυκείων της Καλύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου