Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Από τους «Βίκινγκς» στον «Αιγιακό Πολιτισμό» - Ένα πολιτιστικό ταξίδι από το «Αμόνι»Ένα πρωτόγνωρο ταξίδι πολιτισμού μας ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος το «Αμόνι» για το φετινό καλοκαίρι.


Η αφετηρία του θα είναι ο γνωστός και πανάρχαιος χώρος πολιτισμού, το Αιγαίο και θα συναντά στην πορεία του την μακρινή και άγνωστη, εν πολλοίς, Σκανδιναβία, με δράσεις που θα περιλαμβάνουν μουσικά και άλλα δρώμενα.

Το «Αμόνι» θα «τολμήσει» την σύζευξη των πολιτισμών αυτών των δύο απόμακρων χώρων και να δείξει πως ο πολιτισμός είναι μια διεθνιστική αξία, μια παγκόσμια γλώσσα, που ενώνει τους λαούς και τους γνωρίζει μεταξύ τους.

Ο Μάνος Λοϊζος, που πρώτος «μύησε» την ελληνική κοινωνία στα μονοπάτια του πολιτιστικού διεθνισμού, όταν έδινε μέσα από την φωνή της Μαρίας Φαραντούρη «Τα Νέγρικα», θα συναντήσει την Νορβηγική  χορωδία «Arkadia» και ήχους από την Σουηδία, ενώ θα διανθιστεί με φωτογραφική έκθεση και μουσικό αφιέρωμα με γυναικείες φωνές.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 27 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί σε «τρεις φάσεις» στις 8 Αυγούστου.

Ένα πολιτιστικό «άνοιγμα» με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Συλλόγου, με τίτλο «Από την Σκανδιναβία έως το Αιγαίο – Ταξίδια Πολιτισμού»,  που θα έλθει να προσφέρει σε μια δοκιμαζόμενη κοινωνία, όχι τον λήθαργο,  αλλά την επαγρύπνηση, που η τέχνη και ο πολιτισμός έχουν ως σκοπό και μέλημά τους!

Το «Αμόνι» είναι μια συλλογική προσπάθεια, που μέσα στην δεκαετή του παρουσία, έχει προσφέρει σημαντικές στιγμές στην τοπική κοινωνία. Σύλλογοι όπως το Αμόνι, πρέπει να στηριχτούν πρώτα και κύρια από τους Καλύμνιους και στην συνέχεια από την τοπική εξουσία, αφού οι πολιτιστικές δράσεις, εκτός των άλλων, χρειάζονται και υλική υποστήριξη.

«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου