Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Γ. Χατζηθεοδώρου: Η πανελλήνια παρουσία και δραστηριότητα του Καλύμνιου ΜουσικοδιδασκάλουΤο θαυμάσιο άλμπουμ,  των 16 cds, «ΩΧΤΟΗΧΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ» που απέδωσε μοναδικά ο χορός των μοναχών της Ι.Μ. Παναγίας Έβρου, κλήθηκε να παρουσιάσει ο συμπατριώτης μας, δάσκαλος Βυζαντινής μουσικής, συντ/χος Γυμνασιάρχης, ιεροψάλτης και Άρχων Μαϊστωρ της Μ. τ. Χ.Ε, Γιώργος Χατζηθεοδώρου.


Το έργο είναι υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης και ο συμπατριώτης μας κλήθηκε να κάνει την μουσική και μορφολογική ανάλυση και παρουσίαση της όλης εργασίας. 


Η παρουσίαση θα γίνει την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρουπόλεως και ο Γ. Χατζηθεοδώρου θα είναι από τους βασικούς συνετελεστές αυτής της εκδήλωσης. 


Να σημειώσουμε επίσης πως ο Γ. Χατζηθεοδώρου, στα πλαίσια των συνεχών δραστηριοτήτων του και φυσικά της πανελλήνιας αναγνώρισής του, θα συμμετάσχει στο Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο στο Βόλο. Θέμα της εισήγησής του θα είναι "Παλιοί Δωδεκανήσιοι Ψάλτες 11ος- 9ος αιωνας)"


Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για όλους μας να παρακολουθούμε την πορεία του γνωστού και δραστήριου δασκάλου, αλλά κυρίως το γεγονός πως όχι μόνον παραμένει ενεργός εδώ και τόσα χρόνια αλλά χαίρει και της μεγάλης αναγνωσιμότητας σε Πανελλήνιο επίπεδο. 

"Παλμός της Καλύμνου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου