Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Μια Κυριακή γεμάτη από τη «Μικρή μας Πατρίδα» στην Αθήνα

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η Συναυλία ´´μικρή μου πατρίδα ´´.  Γνωστοί  κι αγαπημένοι καλλιτέχνες γέμισαν με μουσική το υπέροχο Αμφιθέατρο «Άρτεμις Μαλλιάρα» στον Άλιμο.
Η συναυλία είχε ως σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της   Ιεράς Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας.


Στην αρχή της παράστασης εμφανίσθηκε η Παιδική – Νεανική Χορωδία Rosarte υπό της διεύθυνση της Ρόζη Μαστροσάββα. Στη συνέχεια το Μουσικό Σχολείο Αλίμου παρουσίασε γνωστά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα. Σε κάποια από αυτά      συνόδευσε  στο πιάνο ο ίδιος ο συνθέτης και ερμήνευσε η Καίτη Κουλλιά.  Ακολούθησαν  οι Encardia, που μας ταξίδευσαν   σε ταραντέλες και ήχους της Κάτω Ιταλίας.   Τέλος η Καίτη Κουλλιά, μαζί με τους μουσικούς
Νίκο Βενετάκη – λαούτο / τραγούδι

Κυριάκο Γκουβέντα - βιολί

Ντάσο Κούρτι – ακκορντεόν

Βασίλη Κετεντζόγλου - κιθάρα
Θοδωρή Κουέλη - μπάσο,

χάρισαν τραγούδια από το Αιγαίο, αλλά και άλλες γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.


Στη  σημαντική αυτή εκδήλωση, την επιμέλεια της οποίας είχε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αλίμου κ. Μαλαφής Γ. Ιωάννης, παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος     Μητροπολίτης, της Ιεράς Μητρόπολης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, κ.κ. Παίσιος, συνοδευόμενος από τον αιδεσιμότατο κ. Αμφιλόχιο, το προεδρείο της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, με επικεφαλής την αντιπρόεδρο Κατερίνα Βουρεξάκη, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου συμπατριώτης μας, Γιώργος Κασσάρας και πολλοί συμπατριώτες της Αττικής. 
Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύου στο www.livestream.com/isnow .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου