Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Η «επέλαση» των τριαντάρηδων και Δωδεκανησίων στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ

Την τιμητική τους έχουν τα Δωδεκάνησα, αλλά και η Κάλυμνος, στα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μπ. Σπύρου για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ήλθε και η ανακήρυξη εκείνης του ο 34χρονου Γαβριήλ Σακελλαρίδη,  που είναι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τον Δήμο της Αθήνας.Ο υποψήφιος για τον πρώτο Δήμο της χώρας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με  καταγωγή από τη Νίσυρο και έχοντας  στενές σχέσεις με την Κάλυμνο, είναι η επιλογή του Αλ. Τσίπρα που έχει συζητηθεί αυτές τις μέρες.

Ανήκοντας στην νέα γενιά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο «νεαρός» οικονομολόγος και υποψήφιος διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος  της νεολαίας του Συνασπισμού από το 1999, ακολούθησε ανοδική πορεία στο κομματικό στερέωμα, χάρις κυρίως στη συμμετοχή που είχε στην εκπόνηση οικονομικών μελετών.

Στα δικά του «χνάρια» πάτησε ο Αλέξης Τσίπρας,  αφού κι εκείνος είχε πάρει το «βάπτισμα του πυρός» ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας πριν από οκτώ χρόνια, προτείνοντας τον «νεαρό» οικονομολόγο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που ανήκει  στον ευρύτερο κύκλο των συνεργατών του.

Ήταν μια κίνηση «ματ» από τον Τσίπρα η επιλογή Σακελλαρίδη, αφού επέφερε πανικό και παγωμάρα στα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που βλέπουν έναν δυναμικό διεκδικητή της Δημαρχίας Αθηνών, που έχει ένα ήπιο προφίλ και ταυτόχρονα όλα τα εχέγγυα για να ηγηθεί του πρώτου δήμου της χώρας.

«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου