Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Ισχυρός «αντιμνημονιακός πόλος» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Μ. Σπύρου

Διαμορφώνεται ένα ισχυρό μέτωπο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποψηφιότητα του Μπενέτου Σπύρου, σημερινού Δημάρχου Λειψών. Το μέτωπο αυτό έχει ως πολιτικό και ιδεολογικό του γνώρισμα την αντιμνημονιακή κατεύθυνση, αφού συγκροτείται από τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην σημερινή πολιτική.Η υποψηφιότητα του Μ. Σπύρου, ήταν γνωστή εδώ και καιρό και ο «Παλμός της Καλύμνου», έχοντας έγκυρες πληροφορίες δημοσίευσε εδώ και αρκετό καιρό την είδηση (Τρίτη 7 Ιανουαρίου), αναφέροντας σχετικά «Σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του σημερινού Δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές». 
(http://palmostiskalymnou.blogspot.gr/2014/01/blog-post_3266.html)

Με την στήριξη βασικά του ΣΥΡΙΖΑ και  των ΑΝΕΛ, αλλά απ’ ότι φαίνεται και  των Οικολόγων καθώς και  της ΔΗΜΑΡ  και γενικότερα των δυνάμεων που σήμερα αντιτίθενται στην κυβερνητική πολιτική, ο μακροβιότερος Δήμαρχος της χώρας, θα αποτελέσει μια σημαντικότατη δύναμη στις επερχόμενες εκλογές.

Απέναντί του θα έχει τον σημερινό Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, που θα κατέλθει στις εκλογές με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ (προς το παρόν) αλλά  με σημαντικές απώλειες σε στελέχη, αφού τόσο ο Φ. Χατζηδιάκος, που στοχεύει για τον δήμο Ρόδου,  όσο και ο Σ. Παμπάκας, ανακοίνωσαν πως δεν θα είναι υποψήφιοι, όπως και άλλα στελέχη της παράταξης «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», ανάμεσά τους οι Μ. Κυπραίου, Ειρ. Σβίνου, Γ. Πόκκια, Ν. Καμπανή, Δέσπ. Μουτάφη, Γ. Πουσσαίο, Δέσπ. Σώζου.

Παράλληλα ο Μαχαιρίδης κατέρχεται στις εκλογές σοβαρά «τραυματισμένος» από την θανατηφόρα θεομηνία που έπληξε την Ρόδο, την Κάλυμνο και την Ψέριμο τον περασμένο Νοέμβριο, όπου φάνηκαν οι σοβαρότατες ελλείψεις σε υποδομές και οι όποιες αστοχίες, που στοίχησαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Ο έτερος διεκδικητής της Περιφέρειας και σημερινός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφ. Συμβουλίου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του,  θα είναι υποψήφιος «χωρίς χρίσμα», αφού δεν δείχνει να τα «έχει βρει» με την ΝΔ, που  ακόμα δεν έχει καταλήξει σε κάποια υποψηφιότητα, αν και «παίζουν» τα ονόματα των Χατζημάρκου και Καμπουρόπουλου.  

Βέβαια μπορεί να υπάρξουν και εκπλήξεις, αφού από καιρό υπάρχει και το σενάριο να δούμε συνεργασία στην Περιφέρεια, όπως και σε κυβερνητικό επίπεδο, ειδικά τώρα που φαίνεται πως έχει «στηθεί» το αντιμνημονιακό μέτωπο με τον Μπενέτο.

Η άλλη σίγουρη υποψηφιότητα είναι της Λίλας Καφαντάρη που στηρίζει το ΚΚΕ.

Πάντως η υποψηφιότητα του Μπενέτου Σπύρου στην Περιφέρεια, δείχνει πως θα αποτελέσει μια επιλογή που μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία και σ’ αυτό συντείνει το γεγονός πως ο Δήμαρχος Λειψών χαίρει της αποδοχής τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στις Κυκλάδες. Η δημοφιλία του και το γεγονός πως προβλέπεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές να «πατώσουν» τα κυβερνητικά σχήματα, δίνουν στον Μ. Σπύρου μεγάλες πιθανότητες εκλογής.


«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου