Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Ο Διακομιχάλης θα βάλει δωρεάν WI-FI στην Κάλυμνο και όχι … ο Σαμαράς

Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο ανακοινώνει με δελτίο τύπου η παράταξη του Δημάρχου, Δημήτρη Διακομιχάλη. Όπως σημειώνεται το ασύρματο δίκτυο (WI-FI), θα καλύπτει όλο την Κάλυμνο, καθώς και τα μικρονήσια  Τέλενδο και Ψέριμο.

Σίγουρα αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση, η λειτουργία ασύρματου δικτύου στο νησί, αφού θα διευκολύνει την πρόσβαση στο διαδίκτυο περισσότερων δημοτών και κυρίως των νέων.

Όμως υπάρχουν πιο σημαντικές παρεμβάσεις που περιμένουν στα «συρτάρια» της Δημαρχίας να υλοποιηθούν, ξεκινώντας από την διαχείριση των απορριμμάτων και την συνεχιζόμενη λειτουργία του ΧΑΔΑ, την απαράδεκτη κατάσταση με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και την καθυστέρηση της αποκατάστασης του «έξω μόλου», την οικτρή εικόνα της Καλύμνου σε σχέση με την καθαριότητα και τις συγκοινωνίες, την «πάταξη» του φαινομένου της ηχορύπανσης και πολλές άλλες ακόμη «αδυναμίες», που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα στο νησί.

Όσον αφορά την εξαγγελία αυτή, μας θυμίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε ανακοινώσει στα πλαίσια των «αναπτυξιακών μέτρων» που είχε η κυβέρνησή του «στα σκαριά», την εγκατάσταση δωρεάν ασύρματου δικτύου σ’ όλη τη χώρα. Ελπίζουμε βέβαια να μην ακολουθήσει ο Δήμαρχος την ίδια τακτική με τον πρωθυπουργό …

Τέλος να τονίσουμε πως παρόμοια εξαγγελία έγινε και πολύ πιο πριν, όταν ήταν Έπαρχος η Χρυσούλα Συφουνιού, αλλά ποτέ δεν είχε λειτουργήσει τα ασύρματο δίκτυο.

«Παλμός της Καλύμνου»

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
ΔΥΝΑΜΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Κάλυμνος  20 Ιανουαρίου 2014
                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Υπεβλήθη σήμερα  στη Γενική Γραμματεία  Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων η πρόταση του Δήμου μας  για τη δωρεάν χρήση του διαδικτύου.
          Ο Δήμος μας,  που  είχε διαμορφώσει πρόταση – μελέτη από  το  Δεκέμβρη  του  2011, με τις σχετικές εγκρίσεις, επικαιροποίησε τα σημεία τοποθέτησης WI-FI   συμπεριλαμβάνοντας όλους τους οικισμούς του νησιού , καθώς και τα άλλα δύο νησιά , την Τέλενδο και την Ψέριμο.


                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου