Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

O πλούτος της Αριστεράς


Η δημοσιοποίηση κάθε χρόνο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών δίνει την ευκαιρία να διατυπωθούν ποικίλα σχόλια και να γίνουν άσχετες συγκρίσεις περιουσιακών στοιχείων, ενώ απουσιάζει το «πόθεν» σε όλα όσα δηλώνονται. Έτσι ο σχετικός νόμος του 1965, αντί να υπηρετεί τη διαφάνεια και τη διαύγεια, δίνει απλώς την ευκαιρία για ανακύκλωση της συζήτησης γύρω από ακίνητα και καταθέσεις.

Υποτίθεται ότι ο νόμος θα διευκόλυνε τον έλεγχο και τον εντοπισμό όσων πλούτισαν ασκώντας πολιτική, αλλά τελικά μόνο αυτό δεν γίνεται…

 Ορισμένα «πόθεν έσχες» βουλευτών της Αριστεράς έδειξαν την ύπαρξη σημαντικών για την εποχή μας περιουσιακών στοιχείων, που προκάλεσαν δηλητηριώδη σχόλια και την εκμετάλλευσή τους από τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Γι” αυτό και χρειάστηκε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από τους ίδιους τους βουλευτές.

 Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν υποστηρίζει στη σημερινή εποχή ότι οι αριστεροί δεν μπορούν να έχουν κάποια, ακίνητη ή μη, περιουσία και καταθέσεις. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι σ” αυτό τον τόπο οι γόνοι εύπορων οικογενειών που εντάχθηκαν στις γραμμές της Αριστεράς και ανάλωσαν την περιουσία τους για τη στήριξή της.

 Σήμερα, εποχή γενικευμένης κρίσης, όχι μόνο οικονομικής και κοινωνικής αλλά συνολικά του πολιτικού συστήματος, αναδεικνύεται ξανά η ανάγκη της πολιτικής και ατομικής συνέπειας όσων εκπροσωπούν την Αριστερά.

 Οι πολίτες αυτής της χώρας -και όχι μόνον οι ψηφοφόροι της Αριστεράς- δεν αμφισβητούν τη νομιμότητα των τρόπων με τους οποίους αποκτήθηκαν οι περιουσίες και οι καταθέσεις αυτών των αριστερών βουλευτών. Δεν ενδιαφέρονται καθόλου αν ήταν προϊόν αποταμίευσης, κληρονομιάς ή με ποιο τρόπο επενδύθηκαν τα χρήματά τους -φτάνει να είναι όλα διάφανα.

 Ο απλός πολίτης, που βιώνει καθημερινά άγρια φορολογία, περιορισμούς, στερήσεις και συχνά την αδυναμία να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες της οικογένειάς του, θέλει να ξέρει εάν ένα σημαντικό ποσοστό από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών της Αριστεράς προσφέρθηκε για να βοηθηθούν όσοι υποφέρουν γύρω μας.

 Τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι δίνουν λίγα ή περισσότερα χρήματα, ακόμη και το υστέρημά τους, για να ανακουφίσουν άνεργους, άστεγους, πεινασμένους και δυστυχισμένους μέσα από τόσες και τόσες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης -που ευτυχώς αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια-, οι απλοί πολίτες θέλουν να ξέρουν αν πράγματι οι βουλευτές της Αριστεράς αποδεικνύουν με συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις όσα υποστηρίζουν καθημερινά.

 Ο λόγος είναι απλός: οι Ελληνες πολίτες γνωρίζουν από τη σύγχρονη Ιστορία ότι πάντα υπήρχαν και υπάρχουν έντιμοι και ανιδιοτελείς βουλευτές -δεν παίρνουν όλοι μίζες, ούτε βάζουν πλαστές πινακίδες… Ομως, ο πλούτος της Αριστεράς ήταν πάντα οι πρωτοπόρες ιδέες της, οι αγώνες της και οι άνθρωποί της που θυσίαζαν τα πάντα για να υπερασπίσουν τα υψηλά ιδανικά της.

 Στις τόσο διαφορετικές σημερινές συνθήκες η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι η απόλυτη προϋπόθεση για να είναι αξιόπιστη οποιαδήποτε πρόταση της Αριστεράς που διεκδικεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου