Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Μ. Ιατρίδη: Λύση για την καταβολή του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων


Ερώτηση για τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων από το ΤΑΠΙΤ, κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας η Μίκα Ιατρίδη. 

Ανάλογη ερώτηση είχε καταθέσει η βουλευτής Δωδεκανήσου και τον Φεβρουάριο του 2013, αλλά το Υπουργείο απέφυγε να απαντήσει.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου επανέρχεται στο θέμα, ύστερα από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του τονίζει ότι δεν μπορούν να μειωθούν τα εφάπαξ εργαζομένων από Ταμεία που τα χορηγούν με καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα και από το γεγονός ότι το ΤΑΠΙΤ Ρόδου ενημερώνει όσους έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους, ότι έχει διεκπεραιώσει τη διαδικασία, αλλά έχει εντολή από το Υπουργείο να μην αποστέλλει τα έγγραφα.


Κλείνοντας της ερώτηση της η Μίκα Ιατρίδη ζητά από τον Υπουργό να εξηγήσει γιατί έχει απαγορεύσει την αποστολή των εγγράφων προκαλώντας την σκόπιμη καθυστέρηση της καταβολής των εφάπαξ και αν θα προχωρήσει στην περικοπή των εφάπαξ αυτών κατά 30%, παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου