Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Κρεμαστινός: «Δεν ξέρουμε ως βουλευτές τι ψηφίζουμε»

Αυτή την ομολογία φέρεται ότι έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και πρώην Υπουργός, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Μια ομολογία που έρχεται να επιβεβαιώσει όλα όσα καταμαρτυρούνται στο σύνολο των βουλευτών, τόσοι από την κοινή γνώμη, όσο και από τα ΜΜΕ.

Μετά την περιβόητη δήλωση Χρυσοχοϊδη, ότι δεν είχε προλάβει  να διαβάσει το μνημόνιο 2  πριν το ψηφίσει, έρχεται και αυτή του Δ. Κρεμαστινού, για να δείξει πώς οι βουλευτές μας ψηφίζουν Μνημόνια και Νομοσχέδια,  που έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους Έλληνες, χωρίς καν να τα διαβάσουν!

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Δ. Κρεμαστινού, έγινε όταν ρωτήθηκε για τα περιβόητα «25 ευρώ» για τα νοσοκομεία και για την απάντηση που έδωσε ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης, πως αυτό αποτελεί υποχρέωση, ψηφισμένη στο δεύτερο μνημόνιο, δικαιολογώντας την απόφασή του και επικρίνοντας τις αρνητικές δηλώσεις βουλευτών, κυρίως του ΠΑΣΟΚ.

Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός, καταγράφονται στην σελίδα NewsBomb από τον Ν. Χαρδαβέλλα και είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και ο κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα των μνημονίων και της τρόικας.

«Πολλές φορές μας φέρνουν τελευταία στιγμή στη Βουλή νομοσχέδια, όπως έγινε και με το δεύτερο μνημόνιο, και μας πιέζουν να τα ψηφίσουμε απειλώντας με πτώση της κυβέρνησης, χωρίς να έχουμε προηγουμένως προλάβει να μελετήσουμε τα κείμενα αποτυπωμένα σε εκατοντάδες σελίδες των νόμων, που πρέπει να ψηφίσουμε». 

Η παραπάνω ομολογία, είναι ενδεικτική για την πρακτική που ακολουθούν οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια, που φέρνουν αιφνιδιαστικά νόμους στην Βουλή, εκβιάζοντας τους βουλευτές να ψηφίσουν, χωρίς καν να γνωρίζουν το περιεχόμενό τους, με την απειλή της πτώσης της κυβέρνησης.

Φυσικά αυτό δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες του, αφού η στάση τους αυτή αποτελεί συγκάλυψη της κατάφωρης παραβίασης του κοινοβουλευτισμού, που θέλει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού να ψηφίζουν κατά συνείδηση και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και φυσικά να έχουν γνώση των όσων με την ψήφο τους γίνονται νόμος του κράτους,  που καθορίζει την μοίρα της χώρας και των ανθρώπων.
(Πληροφορίες από NewsBomb και Ροδιακή)


«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου