Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Γ. Κατσοτούρχης: «Κουδούνια τα κεφάλια των ανθρώπων στα Μαράσια από το ραντάρ»

Με αυτή την χαρακτηριστική φράση, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της παράκτιας αλιείας Γιώργος Κατσοτούρχης, αναφέρθηκε στον κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων του νησιού σε σχέση με την τοποθέτηση και λειτουργία του Ραντάρ στο λιμάνι της Καλύμνου, όσο και για την αντίθεσή του για την σκοπιμότητα που αυτό εξυπηρετεί. 

Για το περιβόητο ραντάρ που θα λειτουργήσει στο λιμάνι της Καλύμνου και του οποίου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες τοποθέτησης από την ανάδοχο εταιρεία, ένα έργο που εκτελείται υπό την ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τοποθετήθηκε παραμονή της πρωτοχρονιάς σε μεσημεριανή εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού (TV12), ο Γιώργος Κατσοτούρχης και επανήλθε χθες με τα ίδια θέματα στον άλλο σταθμό του νησιού (Αιγαίο TV).

Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει, τόσο σε σχέση με την λειτουργία του και κατά πόσο αυτή θα είναι επιβλαβής για την υγεία των κατοίκων του νησιού, όσο και με την αγορά του εξοπλισμού, παρενέβη ο Γ. Κατσοτούρχης και ήταν κατηγορηματικός, αφού μίλησε ανοικτά για τους φόβους του από την λειτουργία του ραντάρ και τις επιπτώσεις από την ακτινοβολία, που αυτό θα εκπέμπει.

Αναφορικά με την διαβεβαίωση του Δημάρχου και Προέδρου του ΔΛΤ, ότι θα προηγηθούν μετρήσεις από επιτροπή του «Δημόκριτου», ο Γ. Κατσοτούρχης πιστεύει ότι είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» εν ολίγοις, αφού μια τέτοια επιτροπή μπορεί να γνωματεύσει με βάση τις προδιαγραφές του εν λόγω εξοπλισμού και δεν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση και λειτουργία του, ώστε να εξασφαλιστεί η πιθανότητα βλάβης στην υγεία από την ακτινοβολία.

«Δεν εξυπηρετεί καμία σκοπιμότητα η αγορά του ραντάρ»

Παράλληλα ο πρόεδρος των ψαράδων, εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή  του για την σκοπιμότητα της αγοράς του εν λόγου εξοπλισμού.

Δεν θεωρεί ότι αποτελεί αναγκαιότητα για την ασφάλεια στην λεκάνη Καλύμνου – Κω η ύπαρξη αυτού του ραντάρ, ενώ καταγγέλλει πως  δεν ψήφισε ως μέλος του ΔΛΤ την αγορά του και αμφισβητεί τα γεγονός πως η τοποθέτησή του προβλέπεται από τις οδηγίες της Ε.Ε. για τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της Καλύμνου.

«Ένα τέτοιο ραντάρ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περιφρουρήσει την λεκάνη από την όποια παρανομία» τόνισε ο Γ. Κατσοτούρχης και άφησε πολλά ερωτήματα για την σκοπιμότητα της αγοράς του να «πλανώνται».

Δήμαρχος: «Δεν θέλετε την πάταξη της παρανομίας στην λεκάνη»

Στην «επίθεση» βγήκε ο Δήμαρχος Καλύμνου, ο οποίος κατηγόρησε τον περιφ. σύμβουλο, ότι γνώριζε τι ψήφιζε κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΛΤ, ενώ του καταλόγισε πως οι αντιρρήσεις του απορρέουν από την προσπάθειά του να μην παταχθεί η παρανομία στην περιοχή!

Επέμεινε ο Δ. Διακομιχάλης πως δεν τίθεται κανένα θέμα για την υγεία των κατοίκων και αφού έκανε μνεία στις δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρείας που θα το τοποθετήσει. Τόνισε γι ακόμη μια φορά πως η λειτουργία του θα εξαρτηθεί από τις μετρήσεις της επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, την οποία έχει καλέσει να παραστεί κατά την πρώτη δοκιμή του ραντάρ, για να υπάρχουν όλες οι διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των πολιτών.

 «Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου