Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Φαίνεται ότι «κλειδώνει» η υποψηφιότητα του Μπενέτου Σπύρου για την Περιφέρεια

Σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του σημερινού Δημάρχου Λειψών Μπενέτου Σπύρου για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως  μετά από πολλά χρόνια στην Δημαρχία των Λειψών, ο Μ. Σπύρου βάζει πλώρη για την Σύρο ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, αφού τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την επισημοποίηση «του χρίσματος» από τον ΣΥΡΙΖΑ  και τους ΑΝ.ΕΛ, αλλά και γενικότερα από δυνάμεις που τάσσονται ενάντια στα μνημόνια. 

Η υποψηφιότητα του είναι εδώ και καιρό στο τραπέζι των συζητήσεων εν όψει των εκλογών του Μαΐου, κυρίως από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Μ. Σπύρου, διατελεί Δήμαρχος του μικρού νησιού της Δωδεκανήσου ανελλιπώς από το 1986, ενώ είναι μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ.

Είναι ο αιρετός που σε μια περίοδο έντονης κομματικοποίησης των ΟΤΑ και τα «δακτυλίδια» δίνονταν κατόπιν «αποδεδειγμένης «κομματικής πειθαρχίας», ο σημερινός Δήμαρχος των Λειψών, κατάφερε να επιβληθεί στο πολιτικό στερέωμα της περιοχής, ως υπεράνω κομμάτων.

Απέναντί του θα έχει τον πρώην «σύντροφο» Γιάννη Μαχαιρίδη, αν τελικά ο τελευταίος δεν εγκαταλείψει για τον Δήμο της Ρόδου,  και τον Γιάννη Παππά από την ΝΔ, όπως και τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, Χαρ. Κόκκινο.

Η υποψηφιότητα του Μπενέτου Σπύρου, που θα συσπειρώσει πολλές από τις «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, θα είναι μια πρόκληση για τους υπόλοιπους υποψηφίους και αναμένονται ανατροπές στο σκηνικό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου