Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Η Κάλυμνος δεν ξεχνά, θυμάται και τιμά


Η Κάλυμνος τίμησε και φέτος την επέτειο από την περιπέτεια  στα Ίμια τον Γενάρη του 1996, που κατέληξε με την τραγωδία της πτώσης του ελικοπτέρου στην περιοχή των βραχονησίδων και τον θάνατο τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.


Σύσσωμη η Πολιτική, Θρησκευτική και Στρατιωτική ηγεσία του νησιού, με την παρουσία πολύ κόσμου και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού, απέτισαν όλοι μαζί φόρο τιμής στους τρεις αξιωματικούς, τον υπ/χο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον επίσης υπ/χο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.


Μια σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στην περίσταση, η Κάλυμνος έδειξε ότι δεν ξεχνά αλλά ξέρει να τιμά εκείνους που έπεσαν και θυσίασαν την νιότη τους στα ευλογημένα νερά της θάλασσας, που ταυτίζεται με την μοίρα και την συνείδηση των ανθρώπων της.


Μπορεί τα διάφορα συμφέροντα και οι "ανίκανες" πολιτικές,  να έχουν αποδώσει στην περιοχή τον τίτλο της "γκρίζας ζώνης", όμως οι Καλύμνιοι γνωρίζουν πολύ καλά τα σύνορα, που είναι χαραγμένα όχι στους χάρτες, αλλά στην  συνείδησή τους.


"Παλμός της Καλύμνου"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου