Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Στάση εργασίας από Β’ ΕΛΜΕ ενάντια στο Σεμινάριο Αυτοαξιολόγησης


Στάση Εργασίας Δευτέρα 20/1/2014, 9:30-12:30

Συγκέντρωση στις 09:30 στο ΕΠΑΛ Καλύμνου

Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κηρύσσει στάση εργασίας 09:30-12:30 τη Δευτέρα 20/1/2014 για να διευκολύνει τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για την ακύρωση του σεμιναρίου για την αυτοαξιολόγηση. 
Η σχολική σύμβουλος κ. Φατσέα καλεί τη Δευτέρα 20/1/2014 τους διευθυντές των σχολείων της Καλύμνου στο ΕΠΑΛ Καλύμνου στις 10:00, για να τους ενημερώσει με τηλεδιάσκεψη για τις διαδικασίες γενίκευσης του θεσμού της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας.
Οι σχολικοί σύμβουλοι έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ για μη πραγματοποίηση και ακύρωση των σεμιναρίων της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης. Η κυβέρνηση με την αξιολόγηση έχει μοναδικό σκοπό να διαλύσει τη δημόσια παιδεία, να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και να προωθήσει την πολιτική της για νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις, παρουσιάζοντας ως υπεύθυνο για τα δεινά της παιδείας τον εκπαιδευτικό.
Σε αυτή τη συγκυρία όπου η παιδεία υποχρηματοδοτείται, τα σχολεία συγχωνεύονται ή κλείνουν, ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη αυξάνεται, τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τεράστια, 2000 περίπου εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και 450 περίπου κινδυνεύουν με απόλυση, οι μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης πετάχτηκαν έξω από το σχολείο χάνοντας την ειδικότητά τους, κανένας δεν είναι δυνατό να πιστέψει ότι η αξιολόγηση στοχεύει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.  
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών με μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις έχει ματαιώσει τα σεμινάρια για την αυτοαξιλόγηση. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Καλούμε τους διευθυντές να δηλώσουν στάση εργασίας και να μη συμμετάσχουν στο σεμινάριο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας


Ρούσσος Μιχάλης                    Ρώϊμπα Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου