Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Εβδομαδιαίες Δράσεις Τέχνης, Επιστήμης και Πολιτισμού από την «Πρόοδο»

Τις χειμερινές δράσεις ξεκινά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλύμνου «Η Πρόοδος», με πρώτη τα μαθήματα στην τεχνική της arte povera και στην συνέχεια της Αστρονομίας, ενώ θα ακολουθήσουν οι κινηματογραφικές προβολές και η χορωδία του συλλόγου, της οποίας φέτος την ευθύνη θα έχει η μουσικός Γεωργία Ηρακλή, που γνωρίσαμε μέσα από τα παραμύθια με τον σύλλογο «Αμόνι».

Την Τετάρτη 15/01 στις 19.00 θα γίνει από τη Νίνα Γεωργιάδου το πρώτο μάθημα arte povera, δηλαδή τέχνης από… σκουπίδια! Υλικά που σε κάθε σπίτι θα κατέληγαν στον κάδο των απορριμμάτων (ή στην καλύτερη περίπτωση, της ανακύκλωσης) αποτελούν τη βάση για κατασκευές και μικρά έργα τέχνης. Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων περιλαμβάνει κατασκευές από χαρτί.

Την Παρασκευή 17/01 στις 20.00 θα γίνει το πρώτο μάθημα αστρονομίας από την Γεωργία Τσιριγώτη, καθηγήτρια Φυσικής.

Το Σάββατο 18/01 στις 21.00 ξεκινάνε και οι κινηματογραφικές προβολές. Για αυτή την εβδομάδα θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία του CineVote: Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 15/01 προτείνετε ταινίες που θα μπορούσαν να προβληθούν στο σύλλογό μας ως αφιέρωμα σε κάποιο γεγονός, σκηνοθέτη κλπ. Θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει τις ταινίες που προτείνετε για την ημέρα της προβολής. Οι προτάσεις σας μπαίνουν σε ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικής φόρμας που σας στέλνουμε μέσω e-mail και εσείς επιλέγετε μέχρι την Παρασκευή 17/01 την ταινία που επιθυμείτε να προβληθεί. Ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα με νέο e-mail.
Από Φεβρουάριο ξεκινάει η χορωδία μας κάθε Σάββατο 19.30-20.30 από τη Γεωργία Ηρακλή, μουσικό. 

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες γίνονται από μέλη του συλλόγου που ευχαριστούμε θερμά και η συμμετοχή σας σε αυτά είναι ελεύθερη. Ο χώρος μας βρίσκεται στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Καλύμνου. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί τις επόμενες εβδομάδες.
Θα σας παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε με e-mail στοpolitistikosproodos@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook Πρόοδος Πολιτιστικός σύλλογος Καλύμνου” εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στα μαθήματα ή για οτιδήποτε άλλο θα θέλατε.

Θα χαρούμε να έχουμε ιδέες από εσάς και να σας δούμε από κοντά στο χώρο του συλλόγου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου