Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

«Κωφεύει» το Υπουργείο στις αιτήσεις για στελέχωση του ΚΕΔΔΥ

Την απουσία εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που θα στελεχώσουν στο ΚΕΔΔΥ Καλύμνου, επισημαίνει με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης.

Αυτό που γνωστοποιεί είναι τις συνεχείς παρεμβάσεις του προς το υπουργείο παιδείας και την αδιαφορία που έχει επιδειχθεί μέχρι στιγμής, αφού βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό της σχολικής χρονιάς και δεν έχουν διευθετηθεί τα θέματα που αφορούν τις αιτήσεις μαθητών για αξιολόγηση και διάγνωση, σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών.

Η σημερινή πολιτική έχει οδηγήσει την εκπαίδευση σε αδιέξοδο, κλείνοντας σχολεία και εκπαιδευτικές δομές, όπως τα γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, συγχωνεύοντας τμήματα, μειώνοντας τον αριθμό των εκπαιδευτικών σε σημείο που να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες και υποβαθμίζοντας γενικώς την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, σε μια Ελλάδα που υποφέρει τα πάνδεινα στην εποχή των μνημονίων και της τρόικας.

Βέβαια η Δημοτική Αρχή, δεν είναι άμοιρη ευθυνών μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση όπως διαμορφώνεται. Τόσο η ίδια ως διοίκηση αυτού του τόπου, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό του, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και να «ορθώσουν το ανάστημα» απέναντι στις πολιτικές της αποψίλωσης της παιδείας, της υγείας και των διαφόρων υπηρεσιών, που συντελείται το τελευταίο διάστημα στο νησί. Η συρρίκνωση των διαφόρων δομών έγινε χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι» και δεν δόθηκε καμία «μάχη», έστω για την λεγόμενη «τιμή των όπλων».

«Παλμός της Καλύμνου»

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξης του Δ. Διακομιχάλη, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα.ΚΑΛΥΜΝΟΣ                                                                                                 ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
ΔΥΝΑΜΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλυμνος  15 Ιανουαρίου 2014

           Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημ. Διακομιχάλη, αφ’ ενός προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  Νοτίου Αιγαίου και  αφ’ ετέρου προς το Υπουργείο Παιδείας,   που αφορούν τη στελέχωση του ΚΕΔΔΥ   Καλύμνου με ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Δυστυχώς μέχρι σήμερα το ΚΕΔΔΥ δεν έχει στελεχωθεί παρ’ όλο που εξυπηρετεί επτά (7) κατοικημένα νησιά, παρ’ όλο που πλησιάζει η ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων και θα πρέπει οι μαθητές να διαγνωστούν εγκαίρως.
             Η απουσία εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής Α!θμιας και Β!θμιας εκπαίδευσης καθιστά τη λειτουργία του αδύνατη. Οι διακόσιες αιτήσεις διάγνωσης και αξιολόγησης αναμένουν τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί, παρ’ όλο που φτάσαμε στο μέσον   του σχολικού έτους. Πιστεύουμε ότι η ανάδειξη του θέματος αυτού θα ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους, γιατί το ΚΕΔΔΥ αναφέρεται στην Ειδική Αγωγή.
           
  

                                                                      Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου