Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

5 να μπεις, 20 να βγεις και ένα ευρώ η συνταγή, τα μέτρα «ανάσας» για την κοινωνία

Την στιγμή που γέμισαν ασφυκτικά οι χώροι υποδοχής των φτωχών και αστέγων, για ένα πιάτο γιορτινό φαγητό, από τους δήμους και τις ενορίες, η κυβέρνηση ΝΔ&ΠΑΣΟΚ,  διά του Υπουργού Υγείας, εφαρμόζει το πρώτο μέτρο ανακούφισης της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας.

Με το ξημέρωμα του νέου έτους,  ο Α. Γεωργιάδης, Υπουργός υγείας της συγκυβέρνησης, προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία για κάθε νοσηλεία, καθώς και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία, χωρίς καμία πρόβλεψη για φτωχούς και ανέργους, όπως δήλωναν πριν τις γιορτές.

Η δημόσια υγεία, ως κοινωνικό αγαθό, γίνεται πλέον απαγορευτική για τους Έλληνες, που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και ατενίζουν με τρόμο και απαισιοδοξία το 2014, όπως φαίνεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ταυτόχρονα προκαλούν πικρά χαμόγελα στους δοκιμαζόμενους Έλληνες, οι δηλώσεις που έρχονται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ότι διαφωνεί με τα παραπάνω μέτρα.

Μα είναι όλα αυτά προβλεπόμενα στις σελίδες του «μαύρου» Μνημονίου ΙΙ, το οποίο υπερψήφισαν οι σημερινοί βουλευτές που συγκροτούν την «τραγική» φιγούρα του Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι εταίροι τους φυσικά της ΝΔ, ενώ όσοι τότε διαφώνησαν είδαν την «πόρτα της εξόδου»!

Ας αφήσουν οι «μνημονιοσκεπτικιστές» του ΠΑΣΟΚ τα «κροκοδείλια δάκρυα», γιατί μόνον ειρωνεία και εμπαιγμό αποτελούν για τους πολίτες που έχουν «γονατίσει» από την ακατάσχετη επίθεση που δέχονται καθημερινά, σε σχέση με την επιβίωσή τους.  

Η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική μέριμνα στην Ελλάδα του μνημονίου και των ανδρείκελων της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας, είναι πνέουν πλέον τα λοίσθια και όλα δείχνουν πως δεν απομένει παρά η ταφόπλακα, που θα οδηγήσει τους Έλληνες στην απόλυτη εξαθλίωση.«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου