Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Με 24 για … ξεκίνημα, η «πρώτη» του Μαστροκούκου

Με 24μελή ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, έκανε την πρώτη επίσημη παρουσίασή του, εν όψει της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές του Μαΐου, ο Γιάννης Μαστροκούκος.Χθες Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, η παράταξη «Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση» με επικεφαλή τον Γ. Μαστροκούκο, παρουσίασε τους πρώτους 24 από τους 41 υποψήφιους δ.σ. που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης, για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Γ. Μαστροκούκος, προχώρησε στην πρώτη αυτή παρουσίαση, κάνοντας μια «επίδειξη» δύναμης, αφού και σημαντικός ήταν ο αριθμός των υποψηφίων αλλά και η παρουσία του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη.

Έστειλε ένα μήνυμα με αυτή την εκδήλωση προς πολλαπλούς αποδέκτες, θέλοντας να δείξει  «πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος». Αυτό το μήνυμα δεν απευθύνεται μόνο προς τις άλλες παρατάξεις, κυρίως αυτή του Διακομιχάλη, αλλά και προς πρώην «συνοδοιπόρους του».

Τα χαρακτηριστικά της χθεσινής εκδήλωσης είναι τα εξής:

Α) Η πλειοψηφία των υποψηφίων που ανέβηκαν στο «πάνελ» μαζί με τον επικεφαλή της παράταξης, είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στα τοπικά πολιτικά πράγματα, αφού μόνο 5 από αυτούς, έχουν ήδη λάβει το «βάπτισμα του πυρός» των εκλογών.

Β) Ως επί το πλείστον, είναι νέοι σε ηλικία και προέρχονται από διάφορες κοινωνικές ομάδες.
Γ) Από την σημερινή δημοτική ομάδα, ανέβηκαν στο πάνελ μόνο οι τρεις από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους. Οι δύο  που δεν κλήθηκαν και, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο, Μπούκης και Πλάτσης, ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Δ) Παρόλο που είδαμε αρκετούς απ’ όσους ήταν υποψήφιοι με την παράταξη επί «εποχής» Ρούσσου, δεν ήταν στην εκδήλωση ο λεγόμενος «σκληρός πυρήνας», συμπεριλαμβανομένου και του πρώην Δημάρχου. Βέβαια ο Γ. Ρούσσος γνωρίζουμε ότι για αντικειμενικούς λόγους δεν θα μπορούσε να παρασταθεί, παρ’ όλα αυτά είναι γνωστό τοις πάσι πως οι σχέσεις του σημερινού με τον πρώην επικεφαλή της παράταξης δεν είναι «και οι καλύτερες», ενώ η απουσία του τέως στην «παρθενική» εμφάνιση του Γ. Μ. ως νέου αρχηγού,  ήταν ενδεικτική των όσων προαναφέραμε.

Ε) Δόθηκε μεγάλο βάρος στην κινητοποίηση του κόσμου και έδειξε πως υπήρξε ανταπόκριση, ειδικά από το Χωριό, όπου ο Γ. Μαστροκούκος πάντα είχε σημαντικά ερείσματα.

Γενικότερα υπήρξε μια συγκέντρωση επιτυχημένη, κυρίως ως προς τον αριθμό των υποψηφίων που παρουσιάστηκαν και θεωρούμε πως θα αποτελέσει αφορμή και για τις άλλες παρατάξεις να «ανεβάσουν τον πήχη» στις παρουσιάσεις τους, που θα επακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων με αλφαβητική σειρά.

1.Γιωργαντής Παντελής, σφουγγαράς
2.Γλυνάτσης Ποθητός ,υπάλληλος ΙΚΑ
3.Γαβαλά Μαρία, διακοσμήτρια
4.Ζερβός Σακελλάρης , αρχιτέκτων δημοτικός σύμβουλος
5.Καναβούρη Βαλαντούλα, Φιλόλογος
6.Καλόμοιρος Πανορμίτης τουριστικά επαγγέλματα
7. Καμπουράκης Μιχαήλ, Υπάλληλος
8. Κουλλιάς Μανώλης ,λογιστής
9.Καράντωνης Απόστολος, οδηγός ΤΑΧΙ
10.Καλατζής Παναγιώτης, επιχειρηματίας
11.Κάτρης Μιχαήλ, Επιχειρηματίας
12.Κασσάρας Ιωάννης, σφουγγαράς
13.Λελέκης Μιχαήλ, επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος
14.Λάμπας Βασίλης ,υπάλληλος ΔΕΗ
15.Μάλλια Βάλια, μηχανικός δομικών έργων
16.Ματθαίος Αναστάσιος, τουριστικά επαγγέλματα
17.Μουσελλής Μανώλης, λογιστής-φοροτεχνικός, δημοτικός σύμβουλος
18.Μαραγκός Γεώργιος ,συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος
19.Σιδερής Στράτος, ιδιωτικός υπάλληλος
20.Σβύνος Γεώργιος, ιδιωτικός υπάλληλος
21.Στάλας Γεώργιος, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος
22.Σφουγγαριστός Χαράλαμπος ,οικοδόμος
23.Τσάκου Γεωργία ,ελεύθερη επαγγελματίας
24.Τρικοίλης Μιχαήλ, δικηγόρος.

(φώτο από «Αργώ της Καλύμνου»)

«Παλμός της Καλύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου