Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Τραγικό τέλος για μια 20χρονη στη Λέρο – Μια ακόμη αυτοκτονία στην περιοχή

Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει στην περιοχή μας το φαινόμενο με τις αυτοκτονίες νέων ανθρώπων.
Μια εικοσάχρονη κοπέλα από την Λέρο, έδωσε τέρμα στη ζωή της τις πρωινές ώρες.
Η νεαρή κοπέλα διέμενε στον Ξηρόκαμπο της Λέρου και βρέθηκε απαγχονισμένη στο σπίτι της, από τους οικείους της. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου απλώς πιστοποιήθηκε ο θάνατός της, που προήλθε από απαγχονισμό.
Ανεξάρτητα τα όσα «συζητιούνται» στο νησί σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν την κοπέλα στην απονενοημένη αυτή πράξη, επισήμως δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό. Αναμένεται ο ιατροδικαστής στην Λέρο, ώστε να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους δικούς της ανθρώπους και την θλίψη μας για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου!

«Στα όρια» πλέον οι ανθρώπινες αντοχές

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη και τραγική σειρά παρόμοιων καταστάσεων, που μετριούνται πλέον σε χιλιάδες, σ’ όλη τη χώρα.

Δεν έχουμε την διάθεση να «εκμεταλλευτούμε» αυτό το τραγικό γεγονός, για να λαϊκίσουμε, αποδίδοντας τα περιστατικά, όπως αυτό με την τραγική κοπέλα, στην κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Παρόλα αυτά, είναι γεγονός πως η ελληνική κοινωνία έχει βυθιστεί στην απογοήτευση και την απελπισία.

Οι αντοχές πλέον είναι οριακές και οι πάντες βρίσκονται σε ένα στάδιο που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν  διάφορες καταστάσεις, στις οποίες παλιότερα θα ανταπεξέρχονταν καλύτερα.

Ειδικά η νέα γενιά, βιώνει μια κατάσταση απογοήτευσης και αβεβαιότητας και τίποτε δεν προμηνύει ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, που βλέπουν την μετανάστευση ως την μόνη διέξοδο για τη ζωή τους.

Ο κοινωνικός ιστός της χώρας έχει πλέον διασπαστεί και η πραγματικότητα της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης, που βίωσε ποτέ χώρα εν καιρώ ειρήνης,  είναι φυσικό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Τα φαινόμενο με τις χιλιάδες περιπτώσεις αυτοχειρίας, δεν είναι τυχαίο και αποτελεί την πιο τραγική διαπίστωση, για την εικόνα μιας χώρας και την τραγωδία που βιώνει τόσα χρόνια ένας ολόκληρος λαός.


«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου