Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο «ταξίδι» από το «Αμόνι»

Οι μικροί μαγεύτηκαν και οι μεγάλοι αφέθηκαν στο ταξίδι,  στην χώρα του παραμυθιού και του ονείρου, χθες στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του Συλλόγου «Αμόνι».

Μέσα σε μουσικές υποκρούσεις που ταίριαξαν άψογα με την ατμόσφαιρα των παραμυθιών και  την μαγεία που είχε συνεπάρει τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά, η Γεωργία Ηρακλή, ένας γνήσιος παραμυθάς, αφηγήθηκε τα λαϊκό παραμύθι από την Θεσσαλία «Η Πλούμπο και οι καλικάτζαροι» αλλά και την ιστορία  του Ευγένιου Τριβιζά «Το δέντρο και το παιδί».

Τα φωνητικά της Γ. Ηρακλή, ήταν τόσο επιμελημένα και όχι απλώς «φωνητικά σκαμπανεβάσματα», που απέδωσαν τις ιστορίες στους μικρούς θεατές, με τρόπο ώστε να «επιβιβαστούν στο τραινάκι» για την χώρα του παραμυθιού, με όλη την αθωότητα της παιδικής φαντασίας.

Δεν χρειάστηκαν θεατρικά στοιχεία, όπως στολές και σκηνικά, αφού η ικανότητα της «παραμυθούς» δεν άφησε κενά και τα παιδιά μπόρεσαν να αγγίζουν την Πλούμπο και να νιώσουν την ανάσα από τους καλικάτζαρους, που στριφογύριζαν μέσα στον μικρό χώρο, που είχε γεμίσει από παραμυθένιες εικόνες και την ξεχασμένη παιδικότητα των μεγάλων.

Τα παιδιά «έπιασαν» τα μηνύματα από τα λόγια των παραμυθιών, χωρίς να χρειαστεί κανείς να τους τα ερμηνεύσει, αφού μιλούσαν την «δική τους γλώσσα», την γλώσσα που η Γ. Ηρακλή «ζωγράφισε στον καμβά της ψυχής τους».

Το ραντεβού με τους μικρούς αλλά και μεγάλους «παραμυθόφιλους», ανανεώθηκε για την επόμενη Κυριακή με χριστουγεννιάτικα ταξίδια στην μαγευτική χώρα του παραμυθιού.


«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου