Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

«Χρυσή» είναι η καρέκλα των «Εθνοπατέρων» και γι αυτό δεν την αφήνουν

Καθώς διάγουμε το τέλος του 2013 και πορευόμαστε στο 2014 με απαισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική κοινωνία, που βιώνει πλέον την φτώχεια και την εξαθλίωση, ήλθαν στην δημοσιότητα τα περιβόητα «πόθεν έσχες» των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που στεκόμαστε με «δέος» μπροστά στα στοιχεία που καταδεικνύουν την περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών, αφού τα νούμερα των καταθέσεων, το εύρος των ακινήτων και των λοιπών στοιχείων, δείχνουν μια βουλή που αποτελείται από ανθρώπους που στην πλειοψηφία τους ζουν στον πλούτο, ενώ η ελληνική κοινωνία βρίσκεται όλο και πιο βαθειά στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Φυσικά δεν είναι όλοι οι βουλευτές πλούσιοι, ούτε όλοι τους διαθέτουν παχυλές καταθέσεις και τόμους από σελίδες του Ε9, που αποτυπώνει την ακίνητη περιουσία τους.

Όμως τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που αποτελούν φυσικά στοιχεία που δίνει η Βουλή, καταδεικνύουν την αγωνία αυτού του πολιτικού κόσμου να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας, γιατί είναι πολύ … προσοδοφόρα.  

Να σημειωθεί βέβαια πως μεγάλος αριθμός των «εθνοπατέρων», δεν έχει ασκήσει ποτέ ή για πολλά χρόνια οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, πλην της … πολιτικής!

Στην κορυφή της λίστας με τους πλούσιους «υπηρέτες του λαού», φαντάζει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός εξωτερικών και Αρχηγός του πάλαι ποτέ μεγάλου ΠΑΣΟΚ και συγκυβερνήτης στην δικομματική διακυβέρνηση της χώρας, με περιουσία κινητή και ακίνητη που ξεπερνά την φαντασία των συγγραφέων που ειδικεύονται στις σαπουνόπερες.

Ο δε έτερος της συγκυβέρνησης έρχεται δεύτερος με μια περιουσία βέβαια που θα ζήλευαν τα ασφαλιστικά ταμεία, που παλεύουν να σταθούν όρθια

Ο πρώην, ο πρωθυπουργός που με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του ακριτικού Καστελλόριζου, μας εισήγαγε στους όρους μνημόνιο και ΔΝΤ, εν μέσω κρίσης αύξησε κατά πολύ την περιουσία τους, από τα πνευματικά δικαιώματα του θρίλερ «Πως καταστρέφεις μια χώρα»!

Η θυγατέρα του «αειθαλούς» πολιτικού, που προσδοκά πάντα να γίνει αρχηγός του κόμματος, που το θεωρεί μάλιστα δικαίωμά της και «τσιφλίκι» του πατρός της, μετρά καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, σε εκατομμύρια!

Γύρω στα 300 χιλιάρικα «ζεστό χρήμα», μαζεύει το χρόνο  ο «τσάρος» που διόρισε η κυβέρνηση για να μας βάλει τάξη στα οικονομικά μας ενώ  γλυκούλης και χαμογελαστός «γαλάζιος» υφυπουργός,  ετοιμάζεται να κάνει μια μικρή αγορά στο Λονδίνο γύρω στα 1.300 εκ. ευρώ.

Πρόσφατα και νυν στέλεχος της αριστεράς, πρώην ΠΑΣΟΚτζής, πρώην συνδικαλιστής, εμφάνισε καταθέσεις γύρω στο ένα εκατομμύριο, που όπως δηλώνει προέρχονται από εφ’ άπαξ και ιδιωτική ασφάλιση!

Και φυσικά δεν έχει τέλος η λίστα με τον πλούτο που κατέχουν οι εθνοπατέρες του ελληνικού κοινοβουλίου, που θα χρειαστεί κανείς μέρες για να μπορέσει να συνειδητοποιήσει το μέγεθός!
Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί γίνεται τέτοιος αγώνας για μια θέση στα έδρανα του μεγαλύτερου κτηρίου της Πλατείας Συντάγματος!


«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου