Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Τα κενά στα σχολεία της περιοχής από Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου


Τα κενά των σχολείων της δευτεροβάθμιας στην περιοχή μας, δίνει η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου. Απογοήτευση είναι το μόνο συναίσθημα που κυριεύει τον καθένα, για την εικόνα της σημερινής εκπαίδευσης, όχι μόνο στα νησιά, αλλά σε ολόκληρη την χώρα, αφού σε χιλιάδες μετρούνται πλέον οι χαμένες διδακτικές ώρες, λόγω έλλειψης καθηγητών.

Κάλυμνος

 ΕΠΑΛ
Πλοίαρχος: 22 ώρες, Μηχανολόγος: 23 ώρες, Μηχανικός εμπορικού ναυτικού: 29 ώρες (λόγω της συγκεκριμένης έλλειψης δεν γίνεται το πανελλαδικό μάθημα των εγκαταστάσεων κλιματισμού.)

1ο Γυμνάσιο: Γαλλικών 14-16 ώρες, Στο τμήμα ένταξης λείπει μαθηματικός (12 ώρες)


2ο Γυμνάσιο: Οικιακή οικονομία 9 ώρες, Τεχνολογία 6 ώρες


3ο Γυμνάσιο: Τεχνολόγος 6 ώρες, Γαλλικών 18 ώρες
Τα τμήματα ένταξης ιδρύθηκαν το σχολικό έτος 2011-2012 και μέχρι σήμερα δεν έχουν στελεχωθεί με φιλόλογο, μαθηματικό και φυσικό ειδικής αγωγής, παρόλο που πολλοί μαθητές (12) έχουν ήδη διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ και άλλοι περιμένουν ακόμα να εξεταστούν από το ΚΕΔΔΥ Καλύμνου.

Ειδικό σχολείο (ΕΕΕΕΚ):

Ψυχολόγος 23 ώρες
Βοηθητικό προσωπικό που αφορά τη φροντίδα παιδιού που είναι σε αμαξίδιο λόγω σπαστικής τετραπληγίας.

ΚΕΔΔΥ

Δεν υπάρχει τίποτα. Συγκεκριμένα λείπουν από το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός και λογοθεραπεύτρια και απο το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό δάσκαλος ειδικής αγωγής (πρωτοβάθμια), φιλόλογος ειδικής αγωγής (δευτεροβάθμια) και νηπιαγωγός ειδικής αγωγής.
Γενικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, διότι οι αιτήσεις είναι γύρω στις 140 + 30 επαναξιολογήσεις και αναμένεται να φτάσουν στις 220-230 μέχρι το τέλος. Επίσης αν λείπει έστω και ένας απο το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν μπορεί να γίνει καμία αξιολόγηση. Αυτό φυσικά αφορά και τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές που είναι γύρω στα 8.

Λέρος

2ο Γυμνάσιο: Μουσικός 6 ώρες, Τεχνολόγος 2 ώρες

Εσπερινό: Θρησκευτικά 4 ώρες

ΕΠΑΛ: 2 κενά Μηχανολόγων, 1 κενό Ειδικότητας Οχημάτων, 1 κενό Ηλεκτρολόγου , 2 κενά Οικονομολόγων , 1 κενό Βρεφονηπιοκόμου , 1 κενό Νοσηλευτή

Πάτμος
Γυμνάσιο: Μουσικός 5 ώρες, Καλλιτεχνικών 5 ώρες

 ΕΠΑΛ: Μηχανολόγος 4 ώρες, Ηλεκτρολόγος 3 ώρες
 Εκκλησιαστικό: Φιλόλογος 23 ώρες, Μουσικός 14 ώρες

Νίσυρος

Γυμνάσιο Λ.Τ.: Μουσικών 3 ώρες, Καλλιτεχνικών 3 ώρες

Κως

Γυμνάσιο Λ.Τ. Ζηπαρίου: Οικιακή Οικονομία 4 ώρες


Γυμνάσιο Αντιμάχειας: Οικιακή Οικονομία 8 ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου