Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Απειλή Συρρίκνωσης του Νοσοκομείου – Σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί ασθενοφόρων

«Άρχισαν τα όργανα» και στην Κάλυμνο, με την κινητικότητα-διαθεσιμότητα  να «χτυπά την πόρτα» του Νοσοκομείου του νησιού.
Συγκεκριμένα, «ο στόχος» είναι οι οδηγοί ασθενοφόρου του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού, τέσσερις  στον αριθμό, που άρχισαν από την περασμένη Δευτέρα να νιώθουν έντονα την απειλή της διαθεσιμότητας, μετά από έγγραφο του αρμόδιου υπουργείου.
Κινητοποίηση ακολούθησε την εγκύκλιο του υπουργείου, αφού οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του ιδρύματος, ώστε να μην αποσταλούν τα ονόματα των οδηγών.  
Το Σωματείο των εργαζομένων στο «Βουβάλειο» Νοσοκομείο του νησιού, καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές της κυβέρνησης, που στόχο έχουν την συρρίκνωση και απαξίωση της δημόσιας υγείας, ενώ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η διαθεσιμότητα των οδηγών είναι στα πλαίσια του σχεδίου για ιδιωτικοποίηση της μεταφοράς ασθενών.
Αποτελεί ειρωνεία, το γεγονός ότι πρόσφατα έγινε η τελετή παραλαβής ενός νέου ασθενοφόρου από το Νοσοκομείο, δωρεά συμπατριωτών μας από την μακρινή Αυστραλία, οι οποίοι δώρισαν το όχημα για να μεταφέρονται ΔΩΡΕΑΝ και με καλύτερες συνθήκες οι πάσχοντες συμπατριώτες μας.

Θα υπάρξει αντίδραση από την κοινωνία και τους πολιτικούς ή θα ακολουθήσει και αυτή η υπόθεση την οδό που πήρε η Δ.Ο.Υ.;

Όλα αυτά βέβαια είναι αναμενόμενα στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής των μαζικών απολύσεων, όχι μόνο στον χώρο της υγείας, αλλά σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα.
Η τοπική κοινωνία και οι φορείς, καθώς και ο Δήμος, θα πρέπει να αντιδράσουν στα όποια σχέδια που επιβουλεύονται την υγεία των νησιωτών, την αποψίλωση των υπηρεσιών από το νησί, οδηγώντας σε απαξίωση και εγκατάλειψη, την ακριτική αυτή πλευρά της χώρας.
Βιώσαμε ήδη την πρακτική αυτή με το κλείσιμο της Οικονομικής Εφορείας, η οποία δυστυχώς «παραδόθηκε αμαχητί» από την κοινωνία και τους ταγούς της, ενώ οι «απειλές» για ακραίες ενέργειες διαμαρτυρίας και αντίστασης, ενάντια στην πολιτική που απογυμνώνει το νησί από τις δομές του, έμειναν μόνο στα  «λόγια», ενώ στην πράξη … απόλυτη σιγή!

«Παλμός της Καλύμνου»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου