Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

«Εμπαιγμός» της Καρπάθου από το ΙΚΑ – Επανάληψη του «έργου» όπως με την Δ.Ο.Υ. Καλύμνου

Την δικαιολογημένη αγανάκτησή τους εκφράζουν ο Δήμαρχος και ο λαός της Καρπάθου, για την κοροϊδία από πλευράς της διοίκησης του ΙΚΑ, όπως καταγγέλλει  ο  Μιχάλης Χανιώτης, με επιστολή του στον Υπουργό εργασίας.

Συγκεκριμένα στην από 24.12.13 επιστολή του ο Δήμαρχος Καρπάθου τονίζει ότι   ενώ «στις 19.12.2013 ο Διοικητής του ΙΚΑ διαβεβαίωνε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και εμάς, ότι το ΙΚΑ Καρπάθου δεν κλείνει,  στις 18.12.2013 είχε εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας του». Είναι φανερή η κοροϊδία από την διοίκηση του ΙΚΑ,  προς τους Καρπάθιους που αγωνιούν για το μέλλον  του νησιού τους, αφού το κλείσιμο της υπηρεσίας αυτής, μετά και την κατάργηση της Δ.Ο.Υ., θα σημάνει υποβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Η περίπτωση αυτή του νησιού της Καρπάθου, φέρνει στην μνήμη την εμπειρία της Καλύμνου, με την υπόθεση της Δ.Ο.Υ. (πρώην πλέον) του νησιού, όπου ο Δήμαρχος και ο Καλυμνιακός λαός έγιναν αποδέκτες εμπαιγμού, όχι από την διοίκηση κάποιου οργανισμού μόνον, αλλά από την πλειοψηφία της τότε «τρικομματικής» κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, με την «συμπαράσταση» του βουλευτή Δωδεκανήσου Δ. Κρεμαστινού, επισκέφθηκε τους προέδρους  του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που συμμετείχε τότε στην κυβέρνηση και απέσπασε την διαβεβαίωση και από τους δυο πως η Εφορεία του νησιού θα παρέμενε.

Όμως πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις», ήλθε η ανακοίνωση για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. από το Υπουργείο Οικονομικών, παρ’ όλες τις «διαβεβαιώσεις» των δύο αρχηγών!

Και όχι μόνον αυτό, αλλά ακολούθησε και δελτίο τύπου του προαναφερόμενου βουλευτή, ο οποίος «μέμφονταν» τον Δήμαρχο της Καλύμνου, γιατί … διαμαρτυρήθηκε για την εξέλιξη αυτή!

Αυτό που διαπιστώνεται είναι πως η σημερινή πολιτική που ασκείται σε κεντρικό επίπεδο, όχι μόνον δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της την νησιωτικότητα και τις ιδιαιτερότητες του χώρου, αλλά αντίθετα δείχνει μια παντελή αδιαφορία απέναντι στις αγωνίες και την αβεβαιότητα στην οποία ζουν οι νησιώτες.

Καταλήγοντας στην επιστολή του προς το Υπουργείο ο Δήμαρχος Καρπάθου τονίζει πολύ χαρακτηριστικά αυτή την στάση αναφέροντας «Η αντίφαση μεταξύ προφορικών διαβεβαιώσεων και γραπτών αποφάσεων και η σκοπιμότητά τους, είναι για εμάς ακατανόητες».

Αυτό που απαντάμε τόσο στον Δήμαρχο όσο και στους συμπατριώτες μας της Καρπάθου, αλλά και σ’ όλους τους νησιώτες, είναι το γεγονός πως οφείλουν  να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο με την ενίσχυση των τοπικών πολιτικών,  σε μια βάση ενότητας και κοινωνικής ομοψυχίας, μπορούν τα νησιά να επιβιώσουν απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται με γνώμονα τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους. 


«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου