Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Οι έλληνες γυρίζουν την πλάτη στο πλεόνασμα και δηλώνουν έτοιμοι να μεταναστεύσουν

Ενώ η συγκυβέρνηση ΝΔ&ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει για το περιβόητο «πρωτογενές πλεόνασμα», οι Έλληνες σε ποσοστό 56% δηλώνουν πως αν μπορούσαν θα έφευγαν από την Ελλάδα.

Αυτό είναι ένα από τα συγκλονιστικά ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής, στην οποία οι Έλληνες σε ποσοστό 69% εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για το 2014, θεωρώντας πως τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας.

Με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο απαντά το 71% στην  ερώτηση «ποια φράση περιγράφει καλύτερα το μέλλον της χώρας», όπου χρησιμοποιούν την λέξη  «καταστροφή», δείχνοντας πως η απαισιοδοξία και η απελπισία, είναι τα πλέον επικρατέστερα συναισθήματα στους κατοίκους αυτής της χώρας, που ατενίζει το μέλλον με τους χειρότερους οιωνούς.

Η επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης που προσπαθεί να πείσει για την ανάκαμψη που θα έλθει το 2014, ενώ στην πραγματικότητα ετοιμάζουν «πακέτα μέτρων», που χαρακτηρίζονται από οικονομολόγους ως «κοινωνικός Αρμαγεδδών», δεν βρίσκει πια καμιά ανταπόκριση.

Βέβαια στην  μέτρηση της ΚΑΠΑ Research, αναφέρονται και τα ποσοστά των κομμάτων, που, όπως συμβαίνει τελευταία, δίνουν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ με 22,5% στην παράσταση νίκης και την ΝΔ να ακολουθεί με 21,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6% να ακολουθεί το ΚΚΕ που κινείται στο 5,8%, την Χ.Α. να μένει σταθερά το τρίτο κόμμα με 7,5%, τους ΑΝ.ΕΛ. με 4% και την ΔΗΜΑΡ να μένει εκτός Βουλής με 2,8%, αφού φαίνεται ότι παρήλθε το θετικό κλίμα του Συνεδρίου και η τέως «κυβερνώσα αριστερά» να επιστρέφει στα κάτω του ορίου ποσοστά!


«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου