Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Το γράμμα του Μικέ στον Άγιο Βασίλη

Το δικό του … γράμμα στον Άγιο Βασίλη, στέλνει ο Μικές Ρήγας από την μακρινή  Δανία.
Δεν του ζητά παιχνίδια, γιατί είναι λίγο μεγάλος για τέτοια, απλά θέλει ο Άγιος Βασίλης να φέρει δώρα στον Δήμαρχό μας, όχι κανένα αλογάκι και καμιά μπάλα, αλλά ο Μικές ζητά να του φέρει φώτιση!
Τι να πει κανείς, ο καθένας με τις επιθυμίες του …
Εμείς ευχόμαστε στον Μικέ και στον Δήμαρχο ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Ανοικτή επιστολή στον Αη Βασίλη
Άη μου Βασίλη θέλω να βοηθήσεις τον δήμαρχο της Καλύμνου να ανοίξει την δημοτική αγορά προτού ξεχάσει ότι υπάρχει. Θα ήθελα να του δείξεις τον τρόπο για να σταματήσει τα όμβρια ύδατα, έτσι ώστε οι φίλοι μου στον κεντρικό δρόμο να μην χρειάζεται να πηγαίνουν στα μαγαζιά τους με κανό. Θα ήθελα να του θυμίσεις, γιατί μάλλον λόγω φόρτου με τα τηλεοπτικές του εμφανίσεις το ’χει ξεχάσει, ότι το λιμάνι του Εμπορειού είναι ακόμα στην κατάσταση που ήταν πριν 1 χρόνο. Θά σε παρακαλούσα να τον βοηθήσεις να βρει τον δρόμο για τον Βεζούβιο-ΧΑΔΑ του νησιού γιατί από τους καπνούς μάλλον τον έχει χάσει, για να τον σταματήσει και να μην χρειάζεται ο κόσμος να κυκλοφορεί με μάσκες κάθε φορά που φυσάει προς την πόλη. Θα σε παρακαλούσα να τον βοηθήσεις να βρεί την μελέτη για την αποκατάσταση-ξύρισμα του λιμανιού γιατί μάλλον έχει παραπέσει σε κάποιο συρτάρι και δεν μπορεί να την βρει. Θα σε παρακαλούσα να τον βοηθήσεις να μάθει πώς πρέπει να γίνονται τα έργα σωστά έτσι ώστε να μην ψάχνει την τελευταία στιγμή για να λύσει τα διάφορα προβλήματα. Να τον βοηθήσεις να κερδίσει το λόττο για να αγοράσει λεωφορεία, γιατί πλησιάζει η τουριστική περίοδος. Να του καλυτερεύσεις την μνήμη του γιατί πολλές φορές ξεχνάει αυτά που υπόσχεται. 

Και να τον βοηθήσεις να λέει αυτά που σκέφτεται και όχι αυτά που νομίζει ότι πρέπει να πει.

Εάν δεν μπορείς να μου εκπληρώσεις τις επιθυμίες μου, βοήθησε τον να πάει στο σπίτι του για να ξεκουραστεί, του αξίζει μετά από τόσα χρόνια εργασίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου