Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Μ. Ιατρίδη «Άγρια φορολόγηση από την κυβέρνηση για τους Έλληνες και δωράκια σ’ όσους την στηρίζουν»

«Με το παρόν νομοσχέδιο η Κυβέρνηση δεν αιφνιδίασε κανέναν, για να λέμε και την αλήθεια. Έκανε αυτό που κάνει πάντα. Άγρια φορολόγηση στον ελληνικό λαό, την ελληνική οικογένεια και δωράκια από εδώ και από εκεί, στους πιστωτές μας, τις τράπεζες και γενικά σε όσους την στηρίζουν», σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες φορολογικές διατάξεις.

Σε ό,τι αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, η βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε ότι πρόκειται για τη μονιμοποίηση του χαρατσιού, την ίδια στιγμή που τα εισοδήματα των Ελλήνων μειώνονται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ οι υπολογισμοί για την καταβολή του φόρου γίνονται με δεδομένα που ίσχυαν πριν την κρίση.

Αναφερόμενη σε άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση επιλέγει να δώσει ασυλία από αστικές και ποινικές ευθύνες στους ειδικούς διαχειριστές που έχουν αναλάβει τη, δήθεν, εξυγίανση δημόσιων εταιριών όπως η ΕΡΤ και ρώτησε τον Υπουργό ποιους προσπαθεί να καλύψει.

Στη συνέχεια, η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στις πρωτοφανείς διατάξεις του άρθρου 48, σύμφωνα με το οποίο η εφορία μπορεί να κατασχέσει προληπτικά περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων, στην περίπτωση που κρίνει ότι ο φορολογούμενος ενδεχομένως να μην μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του εντός των προθεσμιών. «Η κυβέρνηση μετατρέπει τον εαυτό της σε Πυθία ή Κασσάνδρα» τόνισε η Μίκα Ιατρίδη.


Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι με το παρόν νομοσχέδιο η κυβέρνηση συνεχίζει να εκδικείται με μανία όσους την στήριξαν και την πίστεψαν στις εκλογές του 2012, για αυτό και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το καταψηφίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου