Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Στο στόχαστρο για «ξαφνικό θάνατο» η ΔΕΥA Ρόδου και οι συγκοινωνίες του νησιού

Στο «πόδι» βρίσκεται η Ρόδος μετά από δημοσίευμα της Κυριακάτικης «Ελευθεροτυπίας» στο οποίο γίνεται λόγος για ενδεχόμενο «λουκέτου» με την, γνωστή και δοκιμασμένη πλέον, μέθοδο του «ξαφνικού θανάτου», στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, καθώς και στον οργανισμό συγκοινωνιών του Δήμου του νησιού, ΡΟΔΑ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο εσωτερικό της κυβέρνησης, γίνονται έντονες συζητήσεις για το κλείσιμο οργανισμών και υπηρεσιών Δήμων της χώρας, ανάμεσά τους και οι ΔΕΥΑΡ και ΡΟΔΑ.
Πράγματι  29 δημοτικές επιχειρήσεις, είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης, από τις οποίες θα προκύψουν οι 2.000 απολύσεις που ζητά η τρόικα για να συμπληρωθεί ο αριθμός για το 2013 και το 2014.

«Αποψιλώνουν» τους Δήμους, γιατί δεν τους βγαίνουν τα νούμερα στις απολύσεις

Επειδή δεν τους βγαίνουν τα νούμερα για την δεξαμενή της διαθεσιμότητας – απολύσεων, οι κυβερνητικοί «φωστήρες» στοχεύουν στην «αποψίλωση» των Δήμων από  επιχειρήσεις και οργανισμούς, καταργώντας τα τελευταία «προπύργια» της κοινωνικής πολιτικής, που ασκούνται ακόμη στις τοπικές κοινωνίες.
Φαίνεται ότι οι «επιταγές» των δανειστών όντως δεν έχουν όριο και στοχεύουν στην κατάργηση κάθε υπηρεσίας κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ δεν διστάζουν στο να προσθέσουν εκατοντάδες ακόμη οικογενειών στην απίστευτα μακριά ουρά των ανέργων και εξαθλιωμένων.

«Ανήμπορη» η κυβέρνηση απέναντι στις μνημονιακές δεσμεύσεις – «Στενεύει ο κλοιός» γύρω από τους τοπικούς βουλευτές

Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον ανήμπορη να αντισταθεί στις απαιτήσεις των δανειστών, αφού όλα όσα εφαρμόζονται σήμερα και όσα έχουν «στο πίσω μέρος του μυαλού τους», είναι τα προαποφασισμένα στα μνημόνια.
Οι εκκλήσεις της κοινωνίας της Ρόδου και των φορέων της προς τους Βουλευτές της Δωδεκανήσου, απευθύνονται σε πολιτικούς που στήριξαν και στηρίζουν την σημερινή πολιτική και υπερψήφισαν όλα τα μέτρα, που σήμερα, ένα ένα, βγαίνουν στη «φόρα» απειλώντας να ισοπεδώσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο.
Πλησιάζει η ώρα που θα αναγκαστούν  να πάρουν αποφάσεις, οι οποίες θα τους θέσουν απέναντι στις τοπικές κοινωνίες και όσο περνά ο καιρός, τόσο «στενεύει ο κλοιός» γύρω τους.
Χθες ήταν η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, που προσωρινά ξεπεράστηκε, αλλά παραμένει η απειλή πάνω από τους νησιώτες. Σήμερα «έσκασε η βόμβα» για την ΔΕΥΑΡ και την ΡΟΔΑ, αύριο θα είναι η σειρά κάποιου άλλου οργανισμού και σε άλλο νησί.

Ο Δήμαρχος Ροδίων, κατηγορηματικός στις δηλώσεις του, τόνισε πως «Όσοι σκέπτονται κάτι τέτοιο, εγκληματούν κατά της ελληνικής κοινωνίας και κατά της Ρόδου» και διεμήνυσε πως το θέμα θα ξεσηκώσει ολόκληρη την Ροδιακή κοινωνία, ενώ ο Περιφερειάρχης σε επιστολή του προς τον υπουργό εσωτερικών, αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου και στις συνέπειες που θα επιφέρει το φημολογούμενο κλείσιμο ΔΕΥΑΡ και ΡΟΔΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείνουν ΡΟΔΑ και ΔΕΥΑΡ για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της τρόικα»

Το κόμμα της αξ. αντιπολίτευσης,  σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «Είναι προφανές ότι προκειμένου να ικανοποιήσουν τους δανειστές και την τρόικα δεν θα σταματήσουν πουθενά. Δεν τους ενδιαφέρει ότι ένα νησί θα βρεθεί με προβληματικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως δεν τους ενδιαφέρει ότι η μοναδική δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών στην Ελλάδα θα κλείσει αφήνοντας κενό το συγκοινωνιακό της έργο,  δεν τους ενδιαφέρει καν τι θα απογίνουν οι οικογένειες των εργαζομένων» και καταλήγει καλώντας   τους τοπικούς φορείς και τα κόμματα «να πάρουν ξεκάθαρη θέση χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις»

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ: «Το κλείσιμο εξυπηρετεί τον τυφλό στόχο για συμπλήρωση του  αριθμού απολύσεων»

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ μόλις κυκλοφόρησε η είδηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει την συμπαράσταση στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες και οργανισμούς του Δήμου και προσθέτει πως «Οι επιχειρήσεις αυτές υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του νησιού και εδώ και πολλά χρόνια έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία του τόπου μας. Για το λόγο αυτό είμαστε αντίθετοι στο κλείσιμό τους, το οποίο θα σημάνει την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών του νερού και της συγκοινωνίας». Καταλήγοντας η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου του νησιού,  τονίζει «Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ στηρίζει και θα στηρίξει όλες τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων των εργαζομένων στις παραπάνω επιχειρήσεις και θα σταθεί πλάι τους με κάθε μέσο σε κάθε μορφή αγώνα που θα αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων.
Καλούμε τους Βουλευτές, τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής να συστρατευθούν στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, για να αποτραπεί το κλείσιμο των παραπάνω επιχειρήσεων. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι σε βάρος τόσο των εργαζομένων όσο και όλων των κατοίκων της περιοχής μας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους»

"Παλμός της Καλύμνου"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου