Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Δ. Γάκης: Αδιέξοδη φοροεπιδρομή ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων


Για την αντίφαση του νομοσχεδίου και την αδιέξοδη φοροεπιδρομή στην κοινωνία, μίλησε στην τοποθέτηση του στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ, στην ομιλία του τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η φορολεηλασία στη μικρή & μεσαία ακίνητη περιουσία και να αντιμετωπιστούν άμεσα οι συνέπειες της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής που υποβαθμίζει ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών. Μιας πολιτικής που ‘χτυπάει’ αδυσώπητα τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ειδικά για τη νησιωτική χώρα, ο βουλευτής Δ/νήσου υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι πρόνοιες για τη φορολογική ελάφρυνση στα μικρά ακριτικά νησιά.
Ο Δημήτρης Γάκης, είπε χαρακτηριστικά για τη ουσία του νομοσχεδίου, ότι η φορολογική πολιτική πρέπει να είναι δίκαιη και ανταποδοτική στην κοινωνία. Ο ίδιος τόνισε, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στην ανάγνωση της κοινωνικής πραγματικότητας, με μια πολιτική που θα κατευθύνεται πρωτίστως στη φορολογία του μεγάλου συσσωρευμένου κεφαλαίου, την ανταποδοτικότητα και τη δημιουργία αναπτυξιακών κινήτρων.

Τέλος, ο βουλευτής Δ/νήσου αναφερόμενος στις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο νομοσχέδιο υπέρ των οικονομικά και κοινωνικά αδυνάμων τμημάτων του πληθυσμού («παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων», που υπογράφει σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, «παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού» και  «επαναφορά  του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου 2011»), μίλησε για την ταξικότητα του νομοσχεδίου. Τόνισε τη μεγάλη αντίθεση στις προτεραιότητες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και της νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης και υπογράμμισε τη διαφορετικότητα στις προσεγγίσεις για την επίτευξη των κοινωνικών στόχων των δύο πολιτικών. Να μην «χαρίζονται» φόροι στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως με την υπουργική τροπολογία στους μεγαλοκαναλάρχες, αλλά να εισπράττονται. Και να αποδίδονται  αυτά τα «δωράκια», ανταποδοτικά στα νοικοκυριά που υποφέρουν για να εξυπηρετούν τις βασικές πρόνοιες που πρέπει να παρέχει κάθε ευνομούμενο κράτος στους πολίτες του: Ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση το χειμώνα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου