Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

«Άρωμα» Χριστουγέννων, χαράς και αισιοδοξίας από τα παιδιά και τους γονείς του Πανόρμου

Τα παιδιά και ο Σύλλογος γονέων του Δημοτικού Σχολείου του Πανόρμου, που πάντα


πρωτοπορεί και προσφέρει ευχάριστες εκπλήξεις, διοργάνωσε  Χριστουγεννιάτικο διήμερο που ομολογουμένως είχε … απ’ όλα!


Στην πλατεία Επαρχείου, η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική και ο κομψός Χριστουγεννιάτικος  διάκοσμος, χωρίς καμία δόση υπερβολής και «κιτς», όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, έδενε αρμονικά με τον παραδοσιακό χώρο του Επαρχείου.

Φουσκωτές τσουλήθρες για επιδείξεις ικανοτήτων από τους λιλιπούτειους «ακροβάτες», που μετά επιδίδονταν στην «ιππασία» πάνω στα αλογάκια, που υπομονετικά περίμεναν στην γωνιά για να φωτογραφηθούν μαζί τους, γονείς και παιδιά με τα χαρούμενα προσωπάκια τους, ζωγραφισμένα με ολοζώντανα  χρώματα, έτρεχαν στην ζεστή αγκαλιά του Αγίου Βασίλη, να καθίσουν στα γόνατά του και να αποθανατίσουν τις ζεστές στιγμές της ανεμελιάς και της παιδικής αθωότητας.

Ειδικά σήμερα Κυριακή, που ο καιρός «συμμάχησε» με την χαρά των μικρών και μεγάλων παιδιών και τν ζεστό ήλιο που «γλύκανε» την χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα του Δεκέμβρη, ζεσταίνοντας τις ψυχές όλων και κυρίως των παιδιών με τα χαρούμενα ζωγραφισμένα πρόσωπά τους.

Πιο πέρα οι γονείς του δραστήριου συλλόγου, είχαν ετοιμάσει πολλές  λιχουδιές για να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο και να  γλυκάνουν ακόμη πιο πολύ τις στιγμές ξενοιασιάς, που γέμισαν την πλατεία του
Επαρχείου.  

Ένα διήμερο πραγματικά αξέχαστο, σαν εμπειρία, για όλους μας μέσα στις δύσκολες μέρες που διάγουμε σαν κοινωνία, δείχνοντας πως μέσα στην απελπισία, η παιδική φωνή και το ατόφιο γέλιο, είναι η ελπίδα πως θα έλθουν καλύτερες μέρες.

Στα παιδιά και τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου του Πανόρμου, πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ελπίδα και την ζεστασιά που χάρισαν απλόχερα σ’ όλους!


«Παλμός της Καλύμνου»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου