Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Επιδεινώνεται ο καιρός σε Ρόδο και Δωδεκάνησα από τα Ξημερώματα

Σε κλοιό κακοκαιρίας μπαίνει από τα ξημερώματα η Ρόδος αλλά και όλα τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα αναμένονται ισχυρά !

Τα κύρια χαρακτηριστικά απο το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα μας πλήξει θα είναι οι έντονες βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες.
Ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα αποκτήσουν ακραία χαρακτηριστικά ενώ θα εντοπίζονται στο βορειότερο τμήμα του νησιού.
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίζονται έως το απόγευμα και μάλιστα δεν αποκλείεται να έχουν ξεσπάσματα ιδιαίτερης εντάσεως μέσα στην ημέρα κυρίως όπως είπαμε στα βόρεια διαμερίσματα της νήσου μας αλλά και των Δωδεκανήσων.
Με ποιό απλά και κατανοητά λόγια, τα νησιά που βρίσκονται κοντά στα Τούρκικα παράλια θα δεχτούν ισχυρές καταιγίδες.
Να επισημάνουμε πως οι πιθανότητες χαλαζοπτώσεων και οι συνεχείς ηλεκτρικές εκκενώσεις θεωρούνται σίγουρες και θα συνθέσουν το σκηνικό των καταιγίδων.
Οι άνεμοι τώρα αρχικά απο ΝΑ διευθύνσεις αργότερα όμως μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε ΝΔ και δεν θα δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα φτάνοντας σε ένταση  5 και πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία λόγω και τις πυκνής συνεφιάς αλλά και του βόρειου ρεύματος που επικρατεί βορείως του νησιού μας θα σημειώσει αισθητή πτώση ιδιαίτερα την νύχτα και θα κυμανθεί απο 11οC έως 16οC βαθμούς.
Η υγρασία κοντά στο 70-85% και αυτό λόγω του βορείου ρεύματος που προαναφέραμε παρά τους νοτιάδες γύρω απο το νησί.
Ιωάννης Μανωλάς & Σταύρος Κεσεδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου