Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Προοπτική της Καλύμνου για σύνδεση με 78αρι αεροσκάφος


Ένα αεροσκάφος τύπου Q400,  της Olympic Air, χωρητικότητας 78 θέσεων εκτέλεσε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου δοκιμαστική πτήση προς Κάλυμνο, στα πλαίσια του προγραμματισμένου δρομολογίου προς το αεροδρόμιο του νησιού.

Την ώρα που ξεκίναγε η Λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου στην πλατεία, προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο της Καλύμνου ένα αεροσκάφος 78 θέσεων, που έφερνε τους επιβάτες από τον αερολιμένα της Αθήνας και παρέλαβε όσους αναχωρούσαν από το νησί.

Είναι μια σημαντική εξέλιξη για τα τοπικά δεδομένα, που  μπορεί να ανοίξει νέες προοπτικές για το αεροδρόμιο και την οικονομική του ανάπτυξη του νησιού.

Με τον Αθανάσιο Μάρκου,  Διευθυντή Πτητικής Εκμετάλλευσης της Olympic Air στο πιλοτήριο, προσγειώθηκε το αεροσκάφος στις 10.45, φέρνοντας μαζί και τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της AEGEAN, Δημήτρη Γερογιάννη, τους οποίους υποδέχτηκαν ο Αερολιμενάρχης Μαθιός Δαγιάσης και  ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης.

Ακολούθησε σύσκεψη των παραπάνω στο γραφείο του Αερολιμενάρχη, όπου συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την προοπτική του αεροδρομίου, ώστε σε καθημερινή πλέον βάση να δέχεται αεροπλάνα αυτού του τύπου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως η δρομολόγηση αεροσκάφους Q400 χωρητικότητας 78 θέσεων στο Αεροδρόμιο Καλύμνου είναι ένα θέμα για το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή εδώ και μήνες με τους Μάρκο και  Γερογιάννη, ενώ από τους δύο τελευταίους επισημάνθηκε η άψογη συνεργασία που έχουν με το Δήμαρχο όλους αυτούς τους μήνες, ενώ εξέφρασαν την πρόθεση και την επιθυμία της Εταιρείας να δρομολογήσει αεροσκάφος Q400 χωρητικότητας 78 θέσεων επί καθημερινής βάσεως για το Αεροδρόμιο Καλύμνου.

Να επισημάνουμε ακόμη πως ο Δήμαρχος δήλωσε ότι στόχος είναι όχι μόνο η καθημερινή εξυπηρέτηση της Καλύμνου με αυτού του τύπου αεροπλάνου, αλλά το γεγονός πως η εξέλιξη αυτή μπορεί να ανοίξει την προοπτική για άφιξη παρόμοιων αεροσκαφών από το εξωτερικό.
Αυτό που πρέπει να αποτελεί στόχο της Δημαρχίας είναι η εξασφάλιση της καθημερινής αεροπορικής σύνδεσης της Καλύμνου, όπως και του χαμηλού – επιδοτούμενου κόστους μεταφοράς.


«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου