Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση με 5 μονάδες μπροστά από την ΝΔ«Παγιώνεται» η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ, αφού στην παράσταση νίκης σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis που έγινε για λογαριασμό του  Tvxs.gr, το κόμμα  της αξ. αντιπολίτευσης προηγείται με 5 μονάδες.

Η έρευνα αφορά την περίοδο από 13-19 Δεκεμβρίου και έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα ευρήματα από την δημοσκόπηση είναι πολύ σημαντικά, αφού εκτός των άλλων δείχνουν μια μείωση του ποσοστού όσων επιθυμούν να εξαντλήσει η σημερινή συγκυβέρνηση την τετραετία έχει μειωθεί στο 53%,  έναντι ου 42% που θέλει εκλογές. Ένα σημαντικό εύρημα που δείχνει τον κορεσμό της κοινωνίας απέναντι στα απανωτά κτυπήματα που δέχεται και στην φτωχοποίηση της, αφού το ποσοστό όσων δεν επιθυμούν εκλογές μειώνεται σταδιακά.  

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31% και ακολουθεί η ΝΔ με 24,45, ενώ τα ποσοστά των άλλων κομμάτων παραμένουν στα ίδια με τις
προηγούμενες μετρήσεις επίπεδα, με την Χ.Α. να παραμένει στην Τρίτη θέση με 9,1% και το ΠΑΣΟΚ με 6,3% να βρίσκεται πίσω από το ΚΚΕ με 6,5% και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να κινούνται στο 6,4%, ενώ ενισχυμένη δείχνει η ΔΗΜΑΡ μετά το Συνέδριο με 5,6%.

Παράλληλα διαφοροποιήσεις εντοπίζονται και στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, με την ψαλίδα να κλείνει ανάμεσα στους Σαμαρά και Τσίπρα, αφού στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό η διαφορά είναι στο 5% (35% Σαμαράς και 30% Τσίπρας).


Πάντως η μέτρηση δείχνει ξεκάθαρα πως ανεξάρτητα του ποιος θα είναι πρώτος στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, η πλειοψηφία επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό το κόμμα που θα νικήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου