Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού των Δήμων μεθοδεύει το Υπουργείο – 20 Υπάλληλοι στην Κάλυμνο

«Φωτιά» μέσα στις γιορτές βάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, με τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου, που δηλώνει ότι περί τους 272 δήμους έχουν πλεονάζον προσωπικό, που ανέρχεται σε 3.708 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος», υπάρχει και η Κάλυμνος, που κατά τον Γρηγοράκο στον δήμο του νησιού πλεονάζουν 20 υπάλληλοι.

Η επιστολή και το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού, έχει ανάψει φωτιά στην κυριολεξία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλά για μεθόδευση απολύσεων και διάλυση της Τ.Α. την ίδια στιγμή, από «το διπλανό γραφείο» έφευγαν αυτές οι επιστολές του αναπληρωτή ΥΠ.ΕΣ.

Το παράλογο είναι πως οι δηλώσεις αυτές του Γρηγοράκου, έγιναν γνωστές τη στιγμή που η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ  βρισκόταν σε συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα.

«Σε θέση μάχης» η ΠΟΕ – ΟΤΑ
Για «μεθόδευση» με σκοπό νέες απολύσεις και διάλυση της Τ.Α. κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχολιάζοντας τα «ραβασάκια» Γρηγοράκου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τις επιστολές προς τους δήμους για τη διαδημοτική κινητικότητα, μια μεθόδευση που όπως λέει μάλιστα εκδηλώθηκε τη στιγμή που η Εκτελεστική Επιτροπή βρισκόταν στο υπουργείο Εσωτερικών και είχε συνάντηση με τον Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος πάντως δεν έκανε καμία νύξη στο θέμα που ήγειρε ο κ. Γρηγοράκος «από το… διπλανό γραφείο».
Η Ομοσπονδία κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών ότι χαρακτηρίζοντας 3.708 εργαζόμενους στους δήμους ως πλεονάζον προσωπικό, τους τοποθετεί επί της ουσίας εκ μέρους της κυβέρνησης στον προθάλαμο των απολύσεων.

Κινητοποιήσεις στις γιορτές
 Επισημαίνει δε, ότι τα συμπεράσματα περί της κινητικότητας βασίζονται σε μία μελέτη που κανείς δεν γνωρίζει με τι κριτήρια και βάσει ποια στοιχεία έγινε και προαναγγέλλει ότι αν δεν αποσύρει η κυβέρνηση τις «κατάπτυστες επιστολές του κ. Γρηγοράκου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ευχηθούν καλές γιορτές με το δικό τους τρόπο στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών που είχε το θράσος με τα «ραβασάκια» στους Δήμους να εκφράσει και τις ευχές του στους εργαζόμενους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μέσα στις γιορτές με κίνδυνο να επαναληφθεί το φαινόμενο για σκουπίδια στους δρόμους. 

Να πάρει θέση η ΚΕΔΕ
Επίσης η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Κ.Ε.Δ.Ε. να πάρει άμεσα και σαφή θέση, καθώς την μνημονεύει ο κ. Γρηγοράκος στην επιστολή του προς τους Δήμους, λέγοντας πώς το πλεονάζον προσωπικό προέκυψε μετά από συμφωνία των δύο πλευρών.

Για την Ομοσπονδία, σε αυτή την περίπτωση δύο πράγματα συμβαίνουν:«Είτε η Κ.Ε.Δ.Ε. συμφωνεί με τον κ. Γρηγοράκο, οπότε έχει τεράστιες ευθύνες, είτε διαφωνεί και πρέπει να εκφράσει ξεκάθαρα και έμπρακτα τη διαφωνία της. Οποιαδήποτε άλλη στάση μπροστά στην ισοπέδωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνιστά εκ μέρους της ηγεσίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ρόλο… Εφιάλτη και πρέπει να παραιτηθεί

Σύμφωνα με τον πίνακα των δήμων και το πλεονάζον προσωπικό, που έδωσε στην δημοσιότητα ο  «Ε.Τ.», από την περιοχή μας εμφανίζονται οι δήμοι Κω, με 47 υπαλλήλους, ο Δήμος Καλυμνίων με 20 και της Καρπάθου με 12.

(πληροφορίες από τις σελίδες ifmedia & aftodioikisi)


«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου