Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Η Ελλάδα της κρίσης μέσα από 100 φωτογραφίες από τον Μιχάλη Τεζάρη (βίντεο)

Ο συμπατριώτης μας και καταξιωμένος δημοσιογράφος Μιχάλης Τεζάρης, μαζί με τον συνάδελφό του Γιάννη Κέμμο, κατέγραψαν καρέ καρέ την πιο τραγική φάση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, σ’ ένα άλμπουμ που περιλαμβάνει πάνω από 100 φωτογραφίες.


Το άλμπουμ περιλαμβάνει περισσότερες από 100 χαρακτηριστικές στιγμές από τα γεγονότα που σημάδεψαν την ελληνική οικονομία, κοινωνία και οικογένεια από την πρώτη ημέρα επιβολής του Μνημονίου το 2010,  μέχρι σήμερα.

Είναι μια πολύ σημαντική δουλεία αυτή του καλού μας φίλου Μ. Τεζάρη, ενός δυναμικού ρεπόρτερ, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και καταγράφει τα γεγονότα με αντικειμενικότητα αλλά κυρίως με άποψη.

Με το άλμπουμ αυτό ο Μιχάλης και ο συνάδελφός του, παρουσιάζουν ένα σημαντικό ντοκουμέντο, για την Ελλάδα της κρίσης, για την χώρα που πληρώνει εδώ και τόσα χρόνια την κρίση ενός συστήματος και δείχνει την εικόνα ενός λαού που καταδικάστηκε στην φτώχεια και την εξαθλίωση, εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών.

Μέσα από την καθημερινή «μάχη» με την ενημέρωση ο Καλύμνιος Ρεπόρτερ, βίωσε στιγμή προς στιγμή την τραγωδία μιας χώρας και την μεταφέρει με τον φακό του σ’ όλους μας, γιατί η γνώση και η ενημέρωση είναι τα μόνα όπλα του κατατρεγμένου ανθρώπου.

Είναι μια πολύ καλή επιλογή για τις γιορτές, γιατί πρέπει να γνωρίζουμε όλοι και ιδίως εμείς στην επαρχία, την «ωμή» αλήθεια για το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Το άλμπουμ περιέχει και μουσική που έγραψε ειδικά γι αυτό και την ελληνική κρίση ο βρετανός συνθέτης David Franco και κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά, από τις εκδόσεις Στεργίου.

Να ευχηθούμε στον Μιχάλη καλή δύναμη σ’ αυτό που κάνει και καλή επιτυχία στο άλμπουμ, που πραγματικά αξίζει!

(παραθέτουμε βίντεο με ένα απόσπασμα από την εκπομπή «Κυριακή με Δράση» που παρουσιάζει την δουλειά του συμπατριώτη μας, καθώς και το τρέιλερ από το άλμπουμ)«Παλμός της Καλύμνου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου